Aandelen bitcoin (BTC) miner Riot Blockchain stijgen 50% in waarde

De aandelenkoers van Riot Blockchain, een beursgenoteerd bitcoin-mining bedrijf, steeg met maar liefst 50% deze week. De koers van RIOT schoot van ongeveer $4,2 omhoog naar $6,3. Dat meldt CoinDesk op basis van gegevens van Hash Rate Index op 20 november.

Gisterenochtend tikte de koers zelfs even $6,5 aan. Zo hoog lag deze koers niet meer sinds begin 2018, rond het eind van bitcoins bekende bull-run. De koersstijging van RIOT wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de enorme prijsstijging van bitcoin (BTC) de afgelopen tijd. Bitcoin tikte onlangs zelfs $18.900 aan en komt steeds dichterbij zijn beruchte all-time high (ATH) van bijna $20.000 uit eind 2017.

Riot Blockchain kondigde onlangs ook aan dat het bedrijf in het derde kwartaal van 2020 42% meer omzet heeft gemaakt dan in hetzelfde kwartaal in 2019. Het bedrijf heeft in deze periode 222 BTC gemined, 41% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

CoinDesk meldt dat bitcoin-mining bedrijven een goed jaar achter de rug hebben en zelfs beter presteren dan bitcoin zelf. Bitcoin staat 160% in de plus dit jaar en de aandelen van mining-bedrijven zelfs 390%. Riot Blockchain meldt dat het bedrijf van plan is om “agressief” uit te breiden volgend jaar.

Onlangs kwam naar buiten dat bitcoin-miners inmiddels weer net zo veel verdienen als voor de afgelopen halving. In mei dit jaar werden de inkomsten van miners gehalveerd, maar door de prijsstijging van bitcoin verdienen zij weer net zo veel.

The post Aandelen bitcoin (BTC) miner Riot Blockchain stijgen 50% in waarde appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht