Amerikaanse verkiezingen worden vastgelegd op de blockchain met behulp van Chainlink, Everipedia en AP

The Associated Press (AP), een enorme Amerikaanse non-profit nieuwsorganisatie, gaat samenwerken met Everipedia, een online encyclopedie vergelijkbaar met Wikipedia, dat draait op blockchain-technologie.

Het doel van de samenwerking is om de resultaten van de aankomende Amerikaanse presidentiële verkiezingen vast te leggen op de blockchain. Dat kondigt Everipedia op 15 oktober aan middels een persbericht.

In de VS maken veel mensen zich zorgen over de aankomende verkiezingen tussen kandidaten Joe Biden en Donald Trump. Een van deze zorgen is of de verkiezingen wel eerlijk zullen verlopen. Vanwege de coronapandemie zullen ditmaal veel mensen per post stemmen, iets wat Trump probeerde te voorkomen, want hij vreest dat dit in zijn nadeel zal werken.

In een tijdperk van desinformatie is de behoefte aan verifieerbare informatie nog nooit zo groot geweest. De visie van Everipedia is om de kennis van de wereld te helpen verifiëren door real-world data en informatie samen met vertrouwde organisaties op de blockchain te brengen.

Aldus het persbericht. Met behulp van blockchain-technologie worden de stemmen op een transparante en onveranderbare manier vastgelegd. De stemmen zullen door de AP worden geteld, die al sinds 1848 stemmen telt.

Everipedia gaat vervolgens de resultaten vastleggen met behulp van een nieuw product genaamd “Everipedia OraQle” dat draait op Chainlink (LINK). Alhoewel Everipedia zelf op de EOS (EOS) blockchain draait, zullen de resultaten van de verkiezen opgeslagen worden op de Ethereum (ETH) blockchain. Theodor Forselius, medeoprichter en CEO van Everipedia, zegt:

We zijn ongelooflijk vereerd en enthousiast om samen te werken met The Associated Press, een organisatie met een onberispelijke reputatie en geschiedenis in de journalistiek die zich toewijd aan het verspreiden van feiten.

The post Amerikaanse verkiezingen worden vastgelegd op de blockchain met behulp van Chainlink, Everipedia en AP appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht

Geef een reactie