Bank van de Verenigde Arabische Emiraten voert ‘s Werelds eerste Sukuk-transactie uit met behulp van Blockchain

Bank van de Verenigde Arabische Emiraten voert ‘s Werelds eerste Sukuk-transactie uit met behulp van Blockchain

 

Al Hilal Bank, gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), voerde een Sukuk-transactie uit. Dit met behulp van blockchain-technologie.

Al Hilal Bank van de VAE heeft aangekondigd dat het distributed ledger technology (DLT) heeft gebruikt voor een Sukuk-transactie. Hiermee voerde de islamitische bank ‘s werelds eerste Sukuk-transactie uit met blockchain. Een Sukuk vertegenwoordigt een islamitische band, vaak aangeduid als een “Sharia-compliant” band. Dit type financieel certificaat is zo georganiseerd dat het rendement oplevert zonder de islamitische wetgeving te verstoren, die rente verbiedt. Al Hilal Bank leveraged blockchain om een ​​secundaire markt deal uit te voeren voor zijn senior Sukuk met een waarde van $ 500 miljoen, met de vervaldatum in september 2023.

De beweging laat indirect zien dat de lokale overheid het gebruik van blockchain-technologie onderschrijft. Al Hilal Bank werd opgericht door de Abu Dhabi Investment Council.Deze fungeert als de investeringstak van de regering van Abu Dhabi.

Islamitische Sukuk is momenteel een van de snelstgroeiende beleggingscategorieën in de islamitische wereld. De wereldwijde uitgifte van Sukuk in 2017 steeg tot $ 97,9 miljard, een stijging van 45% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Alex Coelho, CEO van Al Hilal Bank, noemde de nieuwe islamitische obligatentransactie ‘smart Sukuk’.

De bank heeft opnieuw aangetoond dat zij over de capaciteiten beschikt om toonaangevend te zijn in de concurrerende markt van islamitisch bankieren. De voordelen van het gebruik van slimme contracten variëren van veiligere transacties met robuuste Sharia-conformiteit tot het ontsluiten van nieuwe kansen, “zei Coelho.

Tijdens het project werkte Al Hilal samen met het in de VAE gevestigde fintech-bedrijf Jibrel Network. De samenwerking wordt ondersteund door fintech-platforms van Abu Dhabi Global Markets (ADGM).

Talal Tabbaa, mede-oprichter van Jibrel, zei:

Wij geloven dat door de slimme contractoplossingen van Jibrel te combineren met de branchekennis van het digitale transformatieteam van Al Hilal Bank, we islamitische financiers de nodige tools kunnen bieden om islamitische overeenkomsten te faciliteren met dezelfde snelheid, volume en efficiëntie als bij conventionele financiën. , en mogelijk nieuwe digitale activaklassen ontwikkelen die voorheen ondenkbaar waren. “