Bitcoin bereikt 8947 usd ! Richting de 10.000 usd?

De afgelopen week vormde de bitcoin (BTC) koers met steeds hogere lows en lagere highs een symmetrische driehoek. Kortom, er ontstond een evenwicht tussen de bulls en de bears en het was daarom waarschijnlijk dat de koers vroeg of laat uit zou gaan breken. En dat is precies wat er gisteravond gebeurde!

Nadat de koers eerder op de dag de support-lijn van deze driehoek aanraakte, begon BTC weer richting de resistance-lijn te handelen. Rond 20:00 uur begon bitcoin aan een sterke opwaartse beweging waarmee het deze lijn overtuigend doorbrak.

Tijdens deze sterke en snelle beweging brak het daarnaast ook de resistances op $8.000 en $8.300. Uiteindelijk piekte de koers op $8.947, een prijsniveau dat bitcoin sinds maart 2018 niet meer heeft gezien.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.712 waard volgens CoinMarketCap, na een stijging van 8,9% in de afgelopen 24 uur. Sinds de prijsstijging is de bitcoin dominantie met ongeveer een procent toegenomen. Wel lijken ook de altcoins nu aan te haken, met vrijwel alleen maar groene cijfers in de top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

Of bitcoin vanaf hier door zal stijgen naar de $10.000 weet niemand. Analist Peter Brandt verwacht op de korte termijn een correctie en denkt dat de huidige stijging het gevolg is van FOMO (Fear Of Missing Out):

Het Amerikaanse TV-programma Fast Money van CNBC verwacht een verdere stijging naar de $10.000. Crypto traders zullen dit echter als een negatief signaal zien aangezien de koers vaak precies het tegenovergestelde deed als wat CNBC’s Fast Money verwachtte.

Kortom, het blijft onduidelijk of de huidige koersstijging duurzaam is. De komende periode zal blijken waar de koers gaat consolideren vanwaar bitcoin mogelijk verder kan gaan stijgen richting de $10.000.

Bron: Crypto Insiders

1000 euro gratis
Bitvavo
Handel nu gratis 1000 euro zonder handelingskosten. Bitvavo is de goedkoopste bitcoin aanbieder in Nederland!

The post Bitcoin bereikt 8947 usd ! Richting de 10.000 usd? appeared first on Cryptokopen.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!