Bitcoin (BTC) als strategie voor bedrijven: MicroStrategy geeft cursus

Het business intelligence-bedrijf MicroStrategy is eigenlijk een beetje het symbool geworden van de institutionele adoptie van bitcoin (BTC). De CEO van het bedrijf, Michael Saylor, is daarnaast bijna een missionaris. Hij laat zich namelijk vaak positief uit over bitcoin en probeert andere bedrijven ook te overtuigen om in bitcoin te stappen. Begin februari zal Saylor een cursus houden voor bedrijven om meer te leren over wat bitcoin voor hen kan betekenen.

MicroStrategy werd voornamelijk bekend van zijn initiële investering in bitcoin van meer dan $400 miljoen. Die investering kwam eigenlijk een beetje uit de lucht vallen, maar was zeker niet de laatste. In totaal stopte MicroStrategy $1,1 miljard van zijn reserves in bitcoin. Die bitcoins zijn nu $2,4 miljard waard, geen slechte zet dus!

Nu wil Saylor zijn strategie voor dit succes delen met andere bedrijven. In de cursus “Bitcoin for Corporations” zal de CEO op 3 en 4 februari twee presentaties houden:

Op de eerste dag van de cursus gaat Saylor in op hoe en waarom bitcoin een zogenaamde reserve-activa voor de schatkist van een bedrijf kan zijn. Daarnaast wordt gekeken welke dingen de institutionele adoptie van bitcoin op dit moment aandrijven.

Op de tweede dag wordt besproken waar bedrijven kunnen bitcoin kopen. Onder andere de cryptocurrency exchanges Coinbase en Binance zullen op deze dag spreken over dit onderdeel van de bitcoin strategie voor bedrijven.

Het begrijpen van de onderliggende technologie van bitcoin lijkt een van de grote drempels te zijn. Blockchain-technologie maakt bitcoin een harde valuta onder andere door de decentralisatie en transparantie die het met zich meebrengt. Met de wereldeconomie onder grote druk door de pandemie besluiten steeds meer grote investeerders en bedrijven om bitcoin als een veilige haven aan te houden ter bescherming van hun vermogen.

The post Bitcoin (BTC) als strategie voor bedrijven: MicroStrategy geeft cursus appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht