Bitcoin (BTC) analisten worden bearish, verwachten verdere dalingen maar kopen de dip

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat de koers van bitcoin (BTC) hard kelderde, onder $9.000 uitschoot en bij het ondersteuningsniveau van $8.800 uitkwam. Meerdere analisten melden dat zij inmiddels bearish zijn geworden over de prijs en dat zij verdere dalingen verwachten.

Bitcoin testte meerdere malen de psychologische barrière van $10.000 afgelopen week, maar het lukte steeds niet om er ook daadwerkelijk doorheen te breken. Toen kwam het nieuws naar buiten dat BTC gemined in 2009, heel misschien van Satoshi Nakamoto zelf, plotseling zijn verplaatst.

De vrees is dat deze hoeveelheid op de markt gedumpt gaat worden wat tot veel FUD (fear, doubt & uncertainty) heeft geleid en tot twee sterke koersdalingen gisteren en eergisteren. Hierdoor komt bitcoin onder meerdere bullish indicatoren uit en lijkt het marktsentiment te keren.

Bitcoin zit nu onder zijn 20 en 50 dagen moving average (MA), maar nog wel boven zijn 100 en 200 dagen MA, welke rond de $8.000 liggen. Er wordt gespeculeerd dat dit dan ook het volgende supportlevel zou kunnen zijn. Ook toont de Bollinger Band, een populaire indicator, een daling richting $8.000.

Andere analisten melden dat een zogeheten omgekeerde head & shoulders patroon aan het vormen is. Mocht dit patroon doorzetten dan bestaat de kans dat bitcoin zelfs onder de $7.000 uitkomt, maar ook dat de koers daarna richting $14.000 zou kunnen gaan. Dat zou juist een nieuw hoogtepunt voor beide 2020 als 2019 zijn.

Men moet rekening houden dat dit allemaal speculatief is en dat de markt erom bekend staat iets anders te doen dan analisten verwachten. Zo schoot bijvoorbeeld de koers nog kort voor de halving plotseling naar $10.000 en vervolgens weer omlaag en had de uitbraak van het coronavirus een grote impact. Ook melden meerdere traders dat zij er juist voor kiezen om te investeren tijdens deze dip:

Zoals gebruikelijk worden ook de altcoins mee omlaag getrokken, maar niet allemaal. OmiseGo (OMG) staat namelijk vandaag zelfs met 60% in de plus. Waarschijnlijk doordat cryptocurrency-exchange Coinbase sinds gisteren de altcoin op zijn beurs aanbiedt:

The post Bitcoin (BTC) analisten worden bearish, verwachten verdere dalingen maar kopen de dip appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie