Bitcoin (BTC) breekt dalende trendlijn en trekt altcoins met zich mee, bitcoin cash (BCH) de grootste stijger

Na een week van dalingen lijkt de bitcoin (BTC) koers op dit moment boven de dalende trendlijn uit te breken. Op bij de rest van de altcoins zorgt dit voor stijgingen. De gehele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie kleurt daardoor op dit moment groen!

Zo kon ethereum (ETH) de afgelopen 24 uur met 1,8% in waarde stijgen. Daarmee is de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie nu $163,50 waard, blijkt uit gegevens van CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) staat ook in het groen, al stijgt de altcoin iets minder hard dan de rest. XRP kon 0,8% in waarde stijgen en is nu $0,2230 waard. Ten slotte is te zien dat bitcoin cash (BCH) 3,4% in de plus staat, waarmee de nummer 4 de grootste stijger van de top 10 is. BCH is nu $322,70 waard.

Al met al kon de totale marktkapitalisatie met bijna $2 miljard stijgen. De totale cryptomarkt is daarmee nu $230,5 miljard waard. De dominantie van bitcoin binnen de markt blijft nagenoeg gelijk op 66,1%.

Bitcoin (BTC)

De afgelopen week zat bitcoin in een neerwaartse trend waarmee het uiteindelijk onder de support-zone bij $8.500 zakte. Sinds eergisteren vormt bitcoin echter steeds hogere lows. De afgelopen dagen kon BTC echter nog niet boven de dalende trendlijn uitbreken.

Door de steeds hogere lows en de lagere highs, als gevolg van de dalende trendlijn, vormde bitcoin de afgelopen twee dagen een symmetrisch driehoekspatroon. Een uitbraak aan de onder- of bovenzijde was daardoor een mogelijkheid. Die uitbraak lijkt op dit moment aan de bovenkant van het patroon te zijn.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.420 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Mocht de stijging doorzetten dan zal bij $8.500 de eerste weerstand gevonden kunnen worden. Hier bevindt zich namelijk ook de 4-uurs 100-Moving Average (MA). Mocht bitcoin alsnog verder terugzakken dan zal voor de korte termijn bij $8.200 steun gevonden kunnen worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

The post Bitcoin (BTC) breekt dalende trendlijn en trekt altcoins met zich mee, bitcoin cash (BCH) de grootste stijger appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie