Bitcoin (BTC) daalt iets maar vindt steun bij 50-MA, EOS (EOS) ruim 4% in het groen

Sinds gisteren aan het eind van de middag handelde de bitcoin (BTC) koers zijwaarts, vlak onder de weerstandszone bij $9.800. Deze weerstand werd bereikt nadat bitcoin eerder nog even flink dipte en wat bearish signalen liet zien. Vandaag kwam er een einde aan deze zijwaartse koersbeweging, al ging dit niet gepaard met grote volatiliteit.

Bitcoin (BTC) daalt iets

Vandaag rond 12 uur daalde bitcoin iets. Het bereikte hiermee een low van $9.585 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Vooralsnog heeft dit nog niet tot verdere sterke dalingen geleid aangezien bitcoin op het moment van schrijven iets kan herstellen.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.730 op Coinbase. Voor de korte termijn blijft de $9.800 hiermee de belangrijkste weerstandszone voor de bulls. Mocht de koers alsnog verder terugzakken dan kan de 4-uurs 50-Moving Average (MA) bij $9.600 opnieuw voor steun zorgen, vindt ook Dennis Soemai van Bitdenex. Hieronder is de $9.400 een belangrijke prijszone om te houden.

De 4-uurs 50-MA bood vandaag al eens steun en deed dit de afgelopen dagen meerdere malen. Mogelijk zal deze MA een belangrijke steun vormen op de weg richting de $10.000. Wel zijn de bearish divergences nog altijd duidelijk waar te nemen op zowel de dagelijkse als 4-uurs grafieken. Of het tot een test van de $10.000 komt blijft daarom nog maar afwachten.

Altcoins blijven wisselvallig, EOS (EOS) stijgt

Bij de altcoins is sinds vanochtend weinig spectaculairs gebeurd. De meeste altcoins binnen de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie tonen nog altijd dalingen of stijgingen van minder dan een procent, wat duidt op een consoliderende markt.

Ethereum (ETH) staat 0,3 procent in de min en blijft daarmee vlakbij de $240 zweven. De grootste altcoin is met deze lichte daling nu $242,80 waard. Ook ripple (XRP) zakt iets terug en staat 0,5 procent in het rood. XRP is nu $0,2034 waard.

Terwijl Binance coin (BNB) vanochtend nog de grootste stijger was, is dat nu EOS (EOS). De nummer negen staat 4,3 procent in de plus en is nu $2,84 waard. Een duidelijke reden in de vorm van een belangrijke fundamentele ontwikkeling lijkt er op dit moment niet te zijn.

The post Bitcoin (BTC) daalt iets maar vindt steun bij 50-MA, EOS (EOS) ruim 4% in het groen appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie