Bitcoin (BTC) duikt onder de $8.800 maar vindt steun, tezos (XTZ) 10 procent in de plus

Terwijl de bitcoin (BTC) koers en veel altcoin-koersen de afgelopen dagen donkerrode cijfers lieten zien, zijn er op dit moment weer een aantal stijgers te vinden op de markt. In dit artikel word je bijgepraat over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt!

Te beginnen met de vijf grootste altcoins op basis van marktkapitalisatie. De afgelopen 24 uur zakte ethereum (ETH) nog eens 5% in waarde waarmee de grootste altcoin op dit moment $225,70 waard is volgens CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) lijkt op dit moment weer enigszins te herstellen en staat 2% in de min, maar lijkt nu dus een stuiter te maken. XRP is op dit moment $0,2362 waard. Bitcoin cash (BCH) kon zelfs iets stijgen en staat 0,5% in de plus met een waarde van $324,40. Ten slotte zien we bitcoin SV (BSV) 2,4% in de min staan waarmee de rivaal van BCH nu $228,50 waard is.

Een opvallende stijger is te vinden op plek 10; tezos (XTZ). De nummer 10 staat maar liefst 9,8% in de plus en is $2,84 waard. Al met al daalde de totale marktkapitalisatie de afgelopen 24 uur van $259,4 miljard naar een waarde van $249,8 miljard. Wel moet daarbij gezegd worden dat de marktkapitalisatie de afgelopen uren juist weer aan het stijgen is. Deze stijging van de cryptomarkt gaat op dit moment ten koste van bitcoin’s dominantie in de markt. De bitcoin dominantie daalde namelijk een half procent en staat nu op 64,1%.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin zit al sinds 13 februari in een neerwaartse trend. Op 24 februari ging bitcoin echter hard onderuit. Het zakte zodoende door de $9.400, $9.000 en uiteindelijk zelfs de $8.800. Steunt werd gevonden bij $8.500 waar de bulls weer om de hoek kwamen kijken.

De BTC koers herstelde vanaf de $8.500 en steeg daarmee weer terug naar de $8.500 waar het tot nu toe twee keer af is geslagen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.760 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Op dit moment blijft de $8.800 dus een belangrijke prijszone. Hier bevindt zich namelijk ook de 200-dagen Moving Average (MA). Mocht bitcoin verder terugzakken dan kan de $8.500 mogelijk opnieuw steun bieden.

Heb je de wekelijkse bitcoin-koersanalyse van David gemist? Lees ‘m dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

The post Bitcoin (BTC) duikt onder de $8.800 maar vindt steun, tezos (XTZ) 10 procent in de plus appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie