Bitcoin (BTC) en goud bieden uitweg voor Amerikanen, aldus Bloomberg

De uitbraak van het coronavirus treft veel economieën in de wereld hard. Overheden doen hun best om de klappen op te vangen door onder andere stimuleringspakketten uit te delen die moeten voorkomen dat de economie volledig ineenstort. De Verenigde Staten spant wat betreft het bijdrukken van geld wellicht de kroon. Volgens Bloomberg zijn Amerikanen hierdoor niet zeker van de waarde van hun dollar en besluiten zij in sommige gevallen goud en bitcoin (BTC) te kopen.

Inflatie, een woord dat mensen met veel fiatgeld op de bank niet graag horen. Hun geld wordt minder waard doordat de centrale bank extra geld bijdrukt. Hierdoor wordt het geld dat al in omloop is minder waard. Vooral de dollar heeft hier op het moment last van.

Volgens de Financial Times was juli de slechtste maand in 10 jaar tijd voor de dollar. En dat merken Amerikanen, stelt Bloomberg. In een interview stelt een 28-jarige man uit de staat Californië dat hij op dit moment nog $15.000 op zijn spaarrekening heeft staan, echter biedt deze spaarrekening vrijwel geen rente.

Daarom is hij van plan om zijn spaargeld om te zetten in bitcoin. Hij verwacht namelijk een “economische stagnatie op de lange termijn.” Bitcoin en goud, voor veel beleggers veilige havens, kunnen bescherming bieden tegen een depreciërende dollar. De man zegt “niet te hopen op een Doomsday,” maar dat hij enkel opzoek is naar meer rendement.

Het blijven interessante tijden. Met nog meer stimuleringspakketten aanstaande zal het interessant worden om te zien wat Amerikanen met het geld dat zij van de overheid krijgen gaan doen. Vooralsnog blijft de bitcoin koers het in deze economisch zware tijden goed doen en dus kan het een interessant alternatief zijn voor hen.

The post Bitcoin (BTC) en goud bieden uitweg voor Amerikanen, aldus Bloomberg appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie