Bitcoin (BTC) en goud correlatie bereikt nieuw record

Nooit eerder was de correlatie tussen bitcoin (BTC) en goud zo hoog. Dat schrijft blockchain-analysebedrijf Skew in een tweet. Is dit een bewijs dat bitcoin, net als goud, een veilige haven biedt voor investeerders?

Gebaseerd op het 1 maandelijks gemiddelde van de correlatie tussen bitcoin en goud is te zien dat de correlatie niet eerder zo hoog lag. Skew stelt in een tweet dat deze ontwikkeling “momentum geeft aan het store-of-value verhaal voor BTC.”

“Bitcoin/Goud 1-maandcorrelatie bereikt nieuwe recordhoogtes, wat een impuls geeft aan het ‘store-of-value’-verhaal voor BTC in deze “money printer go brrr” -tijden.”

De correlatie tussen goud en bitcoin ligt op dit moment rond de 70%, wat hoger is dan de pieken in het vierde kwartaal van 2018 en het tweede kwartaal van 2019. Gisteren begon bitcoin net als goud flink te dalen nadat de reguliere markten positieve bewegingen maakten wat de correlatie tussen de twee activaklassen nog verder benadrukt.

Goud-fanaat Peter Schiff ziet de daling van goud echter als een resultaat van “misleide handelaren”. Hij schreef:

“Misleide handelaren verkopen opnieuw goud als reactie op veel heter dan verwachte inflatiecijfers. De producentenprijzen in juli stegen met 0,6%, twee keer zo hoog als de schattingen en de grootste stijging in twee jaar. De inflatie zal de prijzen blijven opdrijven, vooral #goud, naarmate de reële rentetarieven dalen.”

Of de twee oppotmiddelen verder terug dalen is natuurlijk de grote vraag. De Amerikaanse overheid blijft geld bijdrukken waardoor de inflatie flink kan stijgen, wat weer positief kan zijn voor goud en bitcoin. Wel stelt Decrypt dat de twee activaklassen zich in andere situaties begeven op dit moment. Zo zou goud al langere tijd overbought zijn, wat een correctie aannemelijker maakt, terwijl bitcoin zich juist nog in een “markt equilibrium zone” bevindt. Dit zou kunnen betekenen bitcoin alsnog kan gaan stijgen waarmee de correlatie weer terug kan zakken.

The post Bitcoin (BTC) en goud correlatie bereikt nieuw record appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie