Bitcoin (BTC) exchange Binance doneert $5 miljoen in strijd tegen coronavirus

Binance, de enorme cryptocurrency-exchange, gaat minstens $2,4 miljoen besteden aan medische hulpmiddelen in de strijd tegen het coronavirus. Dat meldde Changpeng Zhao, de CEO van Binance, tijdens een ask me anything (AMA) sessie afgelopen weekend.

Zhao voegt daaraan toe dat de Binance Charity Foundation (BCF), de liefdadigheidstak van het bedrijf, ook nog eens $2 miljoen zal doneren.

We doneren fysieke benodigdheden, maskers, andere medische benodigdheden en hopelijk uiteindelijk ook ventilatoren.

Aldus Zhao, die zegt dat het totaal rond de $5 miljoen zal zijn. CZ meldt verder dat de hulpgoederen direct naar ziekenhuizen worden verstuurd die ze nodig hebben. Hij zei het volgende:

Ik denk dat er deze week een zending naar Italië gaat. En dan hopelijk de Verenigde Staten, Duitsland en enkele van de andere landen die echt zwaar worden getroffen.

BCF meldt op 6 april dat inmiddels 10.000 beschermende pakken zijn aangekomen in Turkije:

In gerelateerd nieuws meldt de Binance exchange dat het bedrijf van plan is meer dan 100 nieuwe werknemers in dienst te nemen. De uitbraak van het coronavirus zorgt ervoor dat veel mensen hun baan kwijtraken, maar Binance biedt de mogelijkheid om vanuit thuis te kunnen werken.

Op de website van Binance zijn vacatures te vinden voor zelfs bijna 180 banen. Aangezien er ongeveer 800 mensen werken zou dat een groei van meer dan 20% zijn, terwijl veel bedrijven juist momenteel moeten inkrimpen.

Een groot deel van de AMA-sessie ging over de acquisitie van CoinMarketCap (CMC) door Binance, die recentelijk werd aangekondigd. De cryptogemeenschap maakt zich zorgen dat CMC zijn onafhankelijkheid zal kwijtraken, maar CZ gaf aan dat dit niet zal gebeuren.

Dit weekend werd Binance samen met een groot aantal andere cryptocurrency-gerelateerde bedrijven aangeklaagd. Er zijn bij de rechtbank van New York elf aanklachten ingediend tegen 42 beklaagden, onder andere Changpeng Zhao.

Tevens kwam recentelijk naar buiten dat Binance wellicht een eigen mining-pool gaat lanceren alsmede bitcoin (BTC) opties.

De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!

De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

The post Bitcoin (BTC) exchange Binance doneert $5 miljoen in strijd tegen coronavirus appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie