Bitcoin (BTC) exchange Binance houdt grootste coin burn ooit, hoe reageerde koers?

De populaire cryptocurrency exchange Binance heeft weer een ‘coin burn’ uitgevoerd. Miljoenen Binance coins (BNB) gingen in rook op als onderdeel van de driemaandelijkse burn.

Een coin burn is het vernietigen van crypto tokens. Binance koopt elk kwartaal een deel van de BNB voorraad op met winsten die het handelsplatform maakt. Vervolgens wordt deze BNB vernietigd als “cadeautje” aan BNB houders. Het uiteindelijke doel is om een voorraad te hebben van 100 miljoen BNB. Op dit moment is dat nog 144,4 miljoen BNB.

Doordat de BNB in omloop kleiner wordt neemt in principe de waarde van de nog bestaande BNB toe. Binance is overigens niet de enige die burns uitvoert, ook andere crypto projecten voeren soms burns uit in een poging om de waarde van hun cryptocurrency wat te pumpen.

Binance vernietigt 2,2 miljoen Binance coins (BNB)

Deze coin burn was alweer de 13e voor Binance. Het bedrijf kocht in totaal 2.253.888 BNB van de markt ter waarde van op dat moment $68,3 miljoen, net iets meer dan 1,1% van de totale voorraad, en vernietigde deze vervolgens. Hiermee was dit de grootste coin burn ooit.

 

De reactie van de markt was niet overweldigend. Afgelopen nacht werd BNB nog voor zo’n $29,50 verhandeld, vlak na de burn werd een high bereikt van $30,60. BNB corrigeert nu weer iets en handelt wat lager dan de behaalde high.

Op de langere termijn presteert de altcoin overigens relatief goed. Begin september was BNB nog $17,90 waard. Met de huidige waarde betekent dit een stijging in waarde van 67%. Net als bitcoin (BTC) bevindt BNB zich nu vlak onder een belangrijke weerstand, namelijk de $30. Een uitbraak hierboven zou het volgende target op het jaarlijks hoogtepunt van $34 leggen.

The post Bitcoin (BTC) exchange Binance houdt grootste coin burn ooit, hoe reageerde koers? appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht

Geef een reactie