Bitcoin (BTC) exchange bitFlyer integreert als eerste exchange PayPal voor stortingen

Gebruikers van de cryptocurrency exchange bitFlyer kunnen in de toekomst euro’s storten op hun rekening door de integratie van PayPal. Volgens de business strategy manager van de exchange, Jacek Bastin, is PayPal op dezelfde manier geïntegreerd zoals je dat bij e-commerce websites ook ziet. Volgens Bastin is de integratie vooral toegepast met oog op de toegankelijkheid waarmee cryptocurrencies gekocht kunnen worden. Het nieuws werd bekendgemaakt in een recent blogartikel.

PayPal is een grote speler in de betalingssector, ze hebben namelijk een aandeel van zo’n 35% in deze sector. Voor PayPal is de integratie een mijlpaal die bijdraagt aan de toegankelijkheid van cryptocurrencies.

Europese gebruikers van bitFlyer kunnen na de integratie in praktijk (bijna) direct betalingen doen via PayPal. Je wordt tijdens de betaling doorgestuurd naar het portaal van PayPal. In tegenstelling tot traditionele betaalmethodes is de betaling dus vrijwel direct in plaats van de gebruikelijke drie werkdagen die men bij sommige andere verwerkers ziet.

In de crypto sector zijn er momenteel nog geen exchanges die gebruikers toestaan PayPal te gebruiken bij stortingen. Coinbase heeft al langer een samenwerking met PayPal, maar stort alleen geld op PayPal accounts. Coinbase klanten kunnen dus geen stortingen op hun exchange-accounts doen met PayPal.

LocalBitcoins en Paxful, beide peer-to-peer exchanges, accepteren ook PayPal hoewel dit nog niet met een directe integratie verloopt. De kopers en verkopers verplaatsen hun geld op een customer-to-customer basis (C2C). Als het via de integratie verloopt is dat via een business-to-customer protocol.

Of Paypal meerdere samenwerkingen aangegaan is met andere exchanges is nog onduidelijk. Het bedrijf gaf ook geen commentaar op het nieuws. PayPal had wel eerder aangegeven crypto trading aan te willen bieden en is daarvoor de samenwerking aangegaan met Paxos Crypto Brokerage.

The post Bitcoin (BTC) exchange bitFlyer integreert als eerste exchange PayPal voor stortingen appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht

Geef een reactie