Bitcoin (BTC) futuresplatform Bakkt doorbreekt opnieuw all-time high met handelsvolume van $42,5 miljoen

Bakkt, het handelsplatform voor fysieke bitcoin (BTC) futurescontracten gericht op institutionele investeerders, heeft opnieuw zijn all-time high­ (ATH) doorbroken. Dat meldt het platform 27 november op Twitter:

Twee maanden na hun debuut bereikte Bakkt Bitcoin Futures een recordhoogte van 4.443 verhandelde contracten vandaag – meer dan 60% omhoog ten opzichte van onze laatste record.

We kijken ernaar uit om voort te bouwen op dit momentum wanneer we de lancering van de Bakkt Bitcoin optiecontracten op 9 december naderen.

De Bakkt Bot noemt zelfs een hoger record op dezelfde dag. Volgens de niet-geaffilieerde bot zijn er op 27 november maar liefst 5.671 contracten afgesloten ter waarde van $42,5 miljoen, een groei van 148%:

Volgens de bot werd het vorige record gezet op 22 november met een waarde van $20,3 miljoen, dat zou een groei van maar liefst 109% zijn.

Bakkt lanceerde zo’n twee maanden geleden. Verwachtingen omtrent het platform waren hooggespannen, maar het handelsvolume in het begin pakte teleurstellend laag uit. Daar lijkt dus nu inmiddels een ommekeer in te zijn.

Toch moet men, zoals crypto-handelaar Alex Krüger meldt, rekening houden dat het hier alleen om de maandelijkse contracten gaat. Er zijn vooralsnog nog steeds (bijna) geen dagelijkse contracten op het platform verkocht:

Vorige week bevestigde de Intercontinental Exchange (ICE), eigenaar van Bakkt en de New York Stock Exchange (NYSE), aan dat het een nieuw type bitcoin futurescontract zal gaan lanceren op Bakkt. Een die met fiatvaluta wordt afgewikkeld in plaats van bitcoin. Dergelijke contracten zijn op Chicago Mercantile Exchange (CME) al beschikbaar.

Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

The post Bitcoin (BTC) futuresplatform Bakkt doorbreekt opnieuw all-time high met handelsvolume van $42,5 miljoen appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina 

Deel dit bericht

Geef een reactie