Bitcoin (BTC) gemiddelde transactiewaarde even hoog als eind 2017

De gemiddelde transactiewaarde op Bitcoin (BTC) heeft 17 september $129.000 bereikt. Zulke hoge waardes hebben we lang niet meer gezien. Dat blijkt uit gegevens van BitInfoCharts.

Het is meer dan een jaar geleden dat de gemiddelde transactiewaarde van een BTC transactie zo hoog lag en dat was een uitzondering. In augustus 2019 schoot de transactiewaarde even naar $821.000 door enkele enorme transacties.

Gemiddeld gezien lag de transactiewaarde sinds eind 2017 niet meer zo hoog als nu. Dat was rond de tijd dat bitcoin naar zijn all-time high (ATH) steeg, tegen de $20.000 aan.

Volgens BitInfoCharts neemt ook het aantal dagelijks actieve adressen snel toe op het bitcoin netwerk, al zijn deze nog niet helemaal op het niveau van eind 2017. Bijna een miljoen adressen waren actief op 17 september.

Ook Ethereum (ETH) ziet dergelijke stijgingen. Volgens Coin Metrics is de gemiddelde transactiewaarde op Ethereum deze zomer langzamerhand geklommen en ligt nu ongeveer even hoog als op Bitcoin.

De exploderende decentralized finance (DeFi) markt is hoogstwaarschijnlijk de reden voor de toenemende activiteit op Ethereum. Ethereum doorbrak onlangs al de gemiddelde transactiewaarde van bitcoin op wekelijks niveau. Ook andere records op Ethereum worden doorbroken zoals dagelijks volume en miner inkomsten. Mededankzij de lancering van de UNI token van de Uniswap DEX.

De DeFi-markt zorgt voor hevige schommelingen van de koersen momenteel, vooral onder altcoins die verbonden zijn aan deze markt. In vergelijking lijkt bitcoin op het moment juist een van de minst volatiele cryptocurrencies op de markt te zijn. Momenteel wordt er ook veel bitcoin vergrendeld in DeFi-projecten op Ethereum met behulp van wrapped bitcoin (WBTC).

The post Bitcoin (BTC) gemiddelde transactiewaarde even hoog als eind 2017 appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht

Geef een reactie