Bitcoin (BTC) handelstool voor institutionele beleggers gelanceerd door TradingScreen

Een bekende ontwikkelaar van digitale handelsoplossingen, TradingScreen, heeft een nieuw platform specifiek gericht op crypto gelanceerd. Het nieuwe platform kan een zetje in de rug voor institutionele adoptie van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) inhouden, de oplossingen van TradingScreen worden namelijk vooral door institutionele beleggers gebruikt.

Op de website van het platform, Markts.io genaamd, valt te lezen:

MARKTS, een TradingScreen-bedrijf, is een cloudgebaseerd ‘software-as-a-service’ platform dat gebruikers de mogelijkheid biedt institutionele tools te gebruiken voor het verhandelen van bitcoin en andere cryptocurrencies in één geïntegreerde en conforme oplossing.

Verder valt er te lezen dat “cryptocurrencies als activa een explosieve groei hebben gezien en nu steeds meer adoptie zien door de investeringsmanagementgemeenschap.” Een aantal exchanges zijn geïntegreerd in het platform, waaronder Gemini en Deribit.

Daarnaast zullen beleggers vanaf het centrale platform toegang hebben tot custody-diensten en is compliance een belangrijk onderdeel. Hiermee is het vooral voor hedgefondsen en banken een interessante oplossing.

Binnen de crypto-community gaat het vaak over institutionele beleggers. Dit komt omdat zij vooral met grote bedragen beleggen, wat ten goede kan komen van de bitcoin en alle andere cryptocurrencies.

Eerder vandaag was al op Crypto Insiders te lezen dat als institutionele beleggers slechts 1 procent van hun portfolio in bitcoin zouden stoppen, de grootste cryptocurrency dan naar een waarde van $50.000 zou stijgen, aldus Messari.

Daarnaast kijken veel mensen binnen de crypto-gemeenschap uit naar de goedkeuring van een bitcoin exchange-traded fund (ETF). Ook dit zou meer beleggers naar de markt kunnen trekken. Het feit dat de Securities and Exchange Commission (SEC) voorzitter onlangs is opgestapt is een positieve ontwikkeling in dit verhaal, stelt Michael Novogratz.

The post Bitcoin (BTC) handelstool voor institutionele beleggers gelanceerd door TradingScreen appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie