Bitcoin (BTC) herstelt verder en breekt belangrijke MA, polkadot (DOT) trekt een sprintje!

Het is de bulls gisteravond alsnog gelukt om iets wat lijkt op een herstel in te zetten! Bitcoin (BTC) staat namelijk mooi in de plus en lijkt de $40.000 weer te naderen. Het blijft echter nog altijd afwachten of het ook daadwerkelijk zover komt. Bij de altcoins ziet het er daarnaast weer groen uit, waarbij polkadot (DOT) de afgelopen 24 uur opvallend hard is gestegen.

Bitcoin (BTC) herstelt stap voor stap

Sinds 11 januari handelde bitcoin in een symmetrische driehoek. Dit patroon kan herkend worden aan highs die steeds lager worden, maar de lows die juist hoger worden. Dit signaleert een zekere zin van evenwicht op de markt waarna een uitbraak vaak volgt. Dit keer was het een uitbraak omhoog. Die uitbraak vond gisteren aan het begin van de avond plaats.

Deze uitbraak zorgde ervoor dat de bitcoin prijs binnen 13 uur tijd met bijna 10% in waarde kon stijgen. Daarnaast werd de belangrijke 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek gebroken, wat tevens een goede stap is voor een verder herstel richting de $40.000.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $38.334 op cryptocurrency exchange Coinbase. Terwijl de uitbraak en de daaropvolgende beweging er goed uitzien, blijft het afwachten of dit inderdaad onderdeel is van een herstel richting de all-time high (ATH), of dat dit juist alsnog een onderdeel is van een verdere neerwaartse beweging. Op dit moment is de $40.000 een belangrijke weerstand om in de gaten te houden. De $37.500 zou nu support moeten bieden.

Polkadot (DOT) kleurt felgroen

Kijken we naar de top 10 dan is te zien dat deze weer mooi groen kleurt. Ethereum (ETH) toont tevens een herstel en staat 10% in de plus. ETH is nu $1.151 waard. Andere grote stijgers zijn litecoin (LTC) met +11%, cardano (ADA) met +10% en chainlink (LINK) met +13,3%.

De grootste stijger is polkadot. DOT steeg de afgelopen 24 uur met maar liefst 26,6% in waarde. Door de stijgende koersen is de cryptomarkt weer meer dan $1 biljoen waard. Wel nam het handelsvolume over de afgelopen 24 uur met 19% af.

The post Bitcoin (BTC) herstelt verder en breekt belangrijke MA, polkadot (DOT) trekt een sprintje! appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht