Bitcoin (BTC) investeerder is $250.000 kwijt na ondergang hedgefonds door uitbraak coronavirus

Toen het coronavirus uitbrak in het Westen kregen alle financiële markten wereldwijd een behoorlijke klap te verduren, waaronder die van bitcoin (BTC). Ondanks het herstel van bitcoin sindsdien was de klap te groot voor een aantal bedrijven, waaronder Cryptolab Capital, een Amerikaanse crypto-hedgefonds.

Investeerder Vlad Matveev was hier de dupe van. Hij investeerde maar liefst $250.000 in het fonds, maar verloor 99% ervan toen Cryptolab ten onder ging kort na de uitbraak van COVID-19 in maart. Dat meldt de Financial Times (FT) op 21 mei.

Ik weet niet wat er gebeurd is. Ze zeiden dat ze een gevarieerde reeks strategieën hadden.

Aldus de 50-jarige Matveev uit Moscow die $250.000 kwijt is. Hedgefondsen beloven vaak enorme rendementen aan hun investeerders, maar het is duidelijk dat ze niet allemaal daaraan kunnen voldoen. De klap op de financiële markten in maart was te groot voor een aantal van hen. Edouard Hindi, partner bij Tyr Capital, tevens een crypto-hedgefonds, zegt:

Het is een understatement om te zeggen dat het over de hele linie een bloedbad is.

Door de volatiliteit van de markt zijn hedgefondsen in de wereld van crypto vaak gevoeliger dan in traditionele markten. De FT meldt dat cryptofondsen gemiddeld 26,2% verlies draaiden in maart, de slechtste maand sinds 2015, en een stuk hoger dan de 8,4% verlies die hedgefondsen in de aandelenmarkt in dezelfde maand leden.

In april herstelde bitcoin zich echter relatief snel, waardoor het rendement van crypto-hedgefondsen steeg naar 13,4%, terwijl die op de traditionele markt op 6,7% zat. Matveev meldde oorspronkelijk zijn verhaal op Medium eind maart, maar de media pikt het nu pas op. In zijn verhaal zegt hij dat meerdere investeerders het bedrijf beschuldigen van fraude.

Een woordvoerder van Cryptolab Capital ontkent de beschuldigingen in een bericht aan Decrypt:

Dhr. Matveev is een geraffineerde en rijke investeerder (en voormalig handelaar) die het risicovolle, speculatieve karakter van de beleggingen van het fonds in digitale activa begreep. Hoewel we de verliezen van dhr. Matveev en al onze investeerders zeer betreuren, maken we ons zorgen dat, hoewel dhr. Matveev heeft toegegeven dat hij geen enkel bewijs heeft om zijn beschuldigingen te ondersteunen, hij niet-onderbouwde beweringen blijft maken.

The post Bitcoin (BTC) investeerder is $250.000 kwijt na ondergang hedgefonds door uitbraak coronavirus appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie