Bitcoin (BTC) is wat het internet wil zijn, zegt Twitter CEO Jack Dorsey die verbod op president Trump toelicht

President Donald Trump is de afgelopen dagen van meerdere sociale mediaplatformen verbannen, waaronder Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.

Na de recente bestorming van het Capitool in Washington door Trump supporters, die meerdere levens heeft gekost, hebben de eigenaren van deze platformen er genoeg van. Ze willen Trump geen platform meer bieden waar hij zijn achterban kan oproepen tot haat en geweld.

Twitter CEO Jack Dorsey geeft toe dat dit echter een “gevaarlijk predecent” zet. Het toont de macht aan dat een individu of bedrijf heeft over de openbare discours. Hij zegt dat Twitter gefaald heeft in het bevorderen van een gezonde openbare discussie.

Dorsey zegt dat het team achter Twitter kritisch moet kijken naar zijn beleid en handhaving. Hij zegt dat het verbod voor nu de juiste beslissing was, maar het kan “destructieve” gevolgen hebben voor de idealen van een vrij en open internet.

Dat is gelijk de reden waarom Dorsey zoveel “passie” heeft voor bitcoin (BTC). Hij zegt dat de technologie achter bitcoin ervoor zorgt dat het niet gecontroleerd of beïnvloed kan worden door een enkel persoon of bedrijf. Dat is volgens Dorsey wat het internet hoort te zijn:

“De reden dat ik zoveel passie heb voor Bitcoin is grotendeels vanwege het model dat het laat zien: een fundamentele internettechnologie die niet wordt gecontroleerd of beïnvloed door een enkel individu of entiteit. Dit is wat het internet wil zijn, en in de loop van de tijd zal het meer zo worden.”

Dorsey wil deze technologie, genaamd blockchain-technologie, toepassen op Twitter met project Blue Sky. Eind 2019 kondigde hij aan dat Blue Sky een gedecentraliseerd sociale mediaplatform bouwt en dat Twitter dit project ondersteunt, maar de ontwikkeling ervan zal nog wel even duren.

The post Bitcoin (BTC) is wat het internet wil zijn, zegt Twitter CEO Jack Dorsey die verbod op president Trump toelicht appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht