Bitcoin (BTC) kan store of value zijn, maar zal niet de dollar vervangen, zegt miljardair investeerder Mark Cuban

Mark Cuban, miljardair investeerder en eigenaar van de Dallas Mavericks, zegt dat bitcoin (BTC) een store of value, oftewel oppotmiddel, zou kunnen zijn, maar het zal niet het huidige financiële systeem vervangen. Cuban zei dit in een discussie op Twitter met enkele bekende bitcoin-voorstanders.

Preston Psych, oprichter van BuffettsBooks en de Investors podcast, begon de discussie op Twitter. Hij meldt dat het huidige financiële systeem gemanipuleerd wordt en vooral dient om de kloof tussen rijk en arm te vergoten.

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, is massaal dollars aan het printen mede vanwege het coronavirus. Dit zou enorme inflatie moeten veroorzaken, maar dat is nog niet te zien, omdat het geld wordt gebruikt om obligaties op te kopen, zegt Psych.

Psych meldt dat hierdoor niet-essentiële goederen en diensten steeds goedkoper worden, maar essentiële worden juist duurder. Cuban is het met Psych eens over de huidige stand van de economie, maar is niet eens met zijn standpunt over bitcoin.

Cuban stelt hoe vraag en aanbod betrekking hebben op mensen zonder bitcoin of het proberen te kopen. Hij vraagt hoe markten zullen ontstaan voor goederen en diensten? Hij voegt daaraan toe dat whales eerst bereid zouden moeten zijn hun bitcoin te verkopen. Cuban geeft toe dat bitcoin als een oppotmiddel kan fungeren, maar niet dat het het huidige financiële systeem zal vervangen:

Het kan een oppotmiddel zijn. Maar het gesprek begon met de uitdagingen van het huidige federale reservesysteem. Hij vergist zich niet in het systeem. Maar hij heeft het mis met de fungibiliteit van btc en het vermogen ervan om de samenleving te beïnvloeden als vervanging van het huidige systeem

Aldus Cuban. Volgens Psych zal uiteindelijk de markt en de prijs bewijzen wie van hen gelijk heeft. Psych voegt daaraan toe dat hij verwacht dat bitcoin zijn all-time high (ATH) van $20.000 eind januari 2021 zal doorbreken.

Bitcoin ontstond ooit als een nieuw digitaal betaalmiddel, maar het moet zich nog bewijzen dat het als zodanig kan slagen. In de afgelopen jaren wordt het wel steeds meer gebruikt als een oppotmiddel en wordt daarom vaak het ‘digitale goud’ genoemd.

Psych raadt een aantal boeken aan om te lezen, waaronder Bitcoin & Black America. Auteur Isaiah Jackson meldde onlangs dat hij aangenaam verrast is dat bitcoin en zijn boek onderdeel van de protesten in Amerika worden.

Cuban zei een maand geleden nog dat hij liever bananen wil hebben dan bitcoin. Die kan hij tenminste eten.

The post Bitcoin (BTC) kan store of value zijn, maar zal niet de dollar vervangen, zegt miljardair investeerder Mark Cuban appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie