Bitcoin (BTC) kan volgens deze analist in 2021 een goed jaar hebben door recente bewegingen

De recente prijsactie van bitcoin (BTC) in vergelijking met de ontwikkelingen op de reguliere markten is een goed teken voor het digitale goud in 2021. Dat zegt de Bloomberg analist Mike McGlone in een recente tweet.

McGlone meldt dat de stijging van bitcoin en de daling van de Nasdaq100 een goed teken is. Dit zou “duiden op een stevigere onderbouwing voor de crypto in 2021,” aldus McGlone.

“#Bitcoin die de weerstand van $12.000 breekt versus de #Nasdaq100 die zich terugtrekt, kan duiden op een stevigere onderbouwing voor de crypto in 2021. Op vergelijkbare niveaus sinds 2017, een afnemend aanbod en de basis van een correctie van 80%, samen met een langdurige periode van ondermaats presteren, in het voordeel van BTC.”

Volgens McGlone zou een verder afnemende correlatie tussen de twee voor een vergelijkbare beweging als in 2017 kunnen zorgen (witte cirkel, links in de grafiek). Mocht de prijs met vergelijkbare percentages als in 2017 stijgen, 235%, dan zou dat betekenen dat de bitcoin koers naar een prijs van $38.000 zou kunnen stijgen. Uiteraard is het onwaarschijnlijk dat de geschiedenis zich herhaalt.

In oktober is bitcoin hard in prijs gestegen. Op 2 oktober werd nog een low bereikt van $10.360, bijna 20 dagen later werd een high neergezet van $13.250. De reguliere markten beginnen juist de afgelopen weken ondermaats te presteren na een periode van flinke stijgingen. Daarmee neemt de correlatie tussen de twee dus af.

The post Bitcoin (BTC) kan volgens deze analist in 2021 een goed jaar hebben door recente bewegingen appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht

Geef een reactie