Bitcoin (BTC) koers ‘bounced’ terug boven weerstandsniveau, altcoins als bitcoin cash (BCH) mooi in de plus

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur weer een aantal grote bewegingen gemaakt. Zodoende is bitcoin weer boven de $6.400 terechtgekomen en handelt de koers nu onder de weerstandszone bij $6.800. Ook de altcoins zagen de afgelopen 24 uur mooie stijgingen.

Bitcoin (BTC) koers

Zo’n 24 uur geleden bevond bitcoin zich rond het prijsniveau van $6.280 op cryptocurrency-exchange Coinbase. In de loop van de dag zakte BTC verder terug. Aan het einde van de middag bereikte bitcoin uiteindelijk een low van $6.160, waar ook de 4-uurs 100-Moving Average (MA) zich ongeveer bevindt, vanaf waar de koers het herstel kon inzetten.

En dit herstel was behoorlijk sterk. In ongeveer vijf uur tijd steeg BTC naar een high van $6.767. Daar handelt bitcoin nu al een tijdje in de buurt. Met de recente opleving is de koers door de weerstand bij $6.600 gebroken, welke nu als support kan gaan fungeren.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.650 op Coinbase. De eerstvolgende support ligt dus ongeveer bij $6.600, waar BTC vanochtend vroeg al eens steun wist te vinden. Voor de korte termijn ligt bij $6.800 het eerstvolgende obstakel.

Uit onderzoek van crypto-marktanalysebedrijf Skew Markets blijkt dat de kans dat bitcoin een nieuwe recordprijs zal bereiken maar klein is. Skew stelt dat er dit jaar maar een kans van 4 procent is dat bitcoin zijn vorige recordprijs van $20.000 zal doorbreken.

Bitcoin cash (BCH) sterkst stijgende top 10 altcoin

Ook bij de altcoins zijn mooie stijgingen te zien. Zo staat ethereum (ETH) 3,7 procent in de plus waarmee de grootste altcoin naar een waarde van $137,80 stijgt, aldus CoinMarketCap. Ripple (XRP), de nummer drie cryptocurrency, stijgt met 2,3 procent naar een waarde van $0,1773. Op plek vijf is de grootste stijgende altcoin te vinden; bitcoin cash (BCH). BCH steeg de afgelopen 24 uur met 4,4 procent in waarde en is daarmee nu $226,40 waard.

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse

The post Bitcoin (BTC) koers ‘bounced’ terug boven weerstandsniveau, altcoins als bitcoin cash (BCH) mooi in de plus appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie