Bitcoin (BTC) koers consolideert boven de $11.500 na sterke correctie

Na support op $11.000 te hebben gevonden, is bitcoin (BTC) nu aan het consolideren. De bulls weten de koers hiermee overtuigend boven de $11.500 te houden, een positief teken voor eventuele verdere stijgingen op de korte termijn.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $11.729 volgens CoinMarketCap. Hiermee is de bitcoin prijs vrijwel gelijk aan die van 24 uur geleden. Op dit moment staat de koers namelijk een kleine 0,27% in de plus. De meeste altcoins laten op dit moment grotere stijgingen zien.

De grootste stijger onder de altcoins in de top 10 is, net als vanochtend, Binance Coin (BNB). Met een stijging van 5,12% in de afgelopen 24 uur is de altcoin nu $31,71 waard. Door de relatief betere prestaties van de altcoins is de bitcoin dominantie iets teruggezakt en staat nu op 65,2%.

Bitcoin zakte gisteren en afgelopen nacht aanzienlijk terug na het aantikken van de $13.027 eergisteren. De correctie heeft ertoe geleid dat BTC dwars door een aantal belangrijke support-niveaus zakte.

Uiteindelijk wist de koers support te vinden op $11.000 vanaf waar het opnieuw begon te stijgen. Vanochtend wisten de bulls de koers daarnaast boven de dalende trendlijn te duwen welke de afgelopen dagen werd gevormd.

Na deze uitbraak steeg de koers tot boven de $11.500 en consolideert deze nu rond de $11.700, waar ook de 200-Moving Average (MA) zich op dit moment bevindt. Om verdere stijgingen te kunnen realiseren zullen de bulls de koers door deze lijn heen moeten duwen.

Op dit moment ligt de eerstvolgende weerstand bij deze 200 MA op de uurlijkse grafiek met daarboven nog een weerstand op $11.800. De $11.500 is op dit moment de dichtstbijzijnde belangrijke support met daaronder de $11.200 en $11.000.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!