Bitcoin (BTC) koers is bullish vanwege deze 3 redenen, zegt onderzoeksbureau

Alhoewel het marktsentiment omtrent bitcoin (BTC) de afgelopen tijd ietwat bearish begint te worden, zijn er ook nog een heleboel analisten bullish over de koers van de moeder aller cryptocurrencies. Weiss Crypto Ratings, de crypto-tak van Weiss Ratings, noemt drie redenen op waarom het bedrijf bullish is over bitcoin.

 

De eerste reden is de quantitative easing (QE), oftewel kwantitatieve versoepeling, door centrale banken wereldwijd en voornamelijk door de Federal Reserve in de VS. Centrale banken printen de laatste tijd enorme hoeveelheden geld ter ondersteuning van de economie die een klap heeft ontvangen door de uitbraak van COVID-19.

De Fed heeft onlangs in slechts 13 weken $2,9 biljoen aan nieuw papiergeld gedrukt. Dat komt neer op ongeveer 22 miljoen dollar per minuut. De klok rond. Avonden, weekends en feestdagen inbegrepen. Dit is hoe dan ook corruptie van geld op industriële schaal.

Historisch gezien stappen investeerders naar goud als veilige haven wanneer ze het vertrouwen in papiergeld verliezen. Deze keer zullen ze ook naar bitcoin gaan. En inderdaad, beide zijn al in opkomst. Bitcoin is echter sneller gestegen en presteert beter dan goud sinds de pandemische paniek toesloeg. En dit is nog maar het begin…

De tweede reden volgens Weiss Ratings is dat institutioneel investeerders nu bitcoin kopen. Paul Tudor Jones stopte een paar weken geleden $210 miljoen in bitcoin. De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) koopt de laatste tijd meer bitcoin in dan gemined wordt.

 

De marktkapitalisatie van bitcoin ($170 miljard) is slechts 1/218ste van de omvang van de Amerikaanse aandelenmarkt (ongeveer $37 biljoen). Dus als slechts 1% of 2% van die rijkdom  crypto instroomt zou dat meer dan voldoende zijn om BTC naar ongekende hoogten te sturen.

Als laatste benoemt Weiss Ratings het stock-to-flow (S2F) model. Het statistische model, wat over het algemeen redelijk accuraat is geweest, voorspelt een behoorlijke rally over de komende twaalf maanden naar een prijs van maar liefst $70.000 tegen medio 2021.

Het S2F-model, dat het aanbod van een commodity vergelijkt met de toestroom, werd voor het eerst op bitcoin toegepast door de anonieme Nederlander PlanB. PlanB onthulde onlangs waarom hij voor het eerst bitcoin kocht en zei dat Nederlanders nog steeds slapen wat betreft bitcoin.

The post Bitcoin (BTC) koers is bullish vanwege deze 3 redenen, zegt onderzoeksbureau appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie