Bitcoin (BTC) koers ketst af bij $19.000 en test MA als support, altcoins in top 10 kleuren juist groen

De bitcoin (BTC) koers heeft helaas zijn weg richting de $19.000 niet kunnen vervolgen. Sinds gisteravond is de koers weer iets terug gezakt en op dit moment test de koers een belangrijke Moving Average (MA) op de uurlijkse grafiek als support. Ook ripple (XRP), de altcoin die de afgelopen dagen een enorme stijging heeft neergezet, vond gisternacht weerstand en werd afgewezen.

Bitcoin (BTC) prijs kan $19.000 niet breken

De afgelopen week heeft bitcoin zijn rally door kunnen zetten en steeg de koers ongeveer 20% in waarde. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $18.398 op cryptocurrency exchange Coinbase nadat het eerder nog dicht in de buurt van de $19.000 kon komen.

Daar lijkt BTC voor nu te zijn afgewezen. De koers zakte zodoende door de 50-uurs MA en test op dit moment de 100-uurs MA. Deze lijkt voor nu steun te kunnen bieden. Onder deze MA kan de $18.000 nog support bieden (groene lijn op onderstaande grafiek).

Bitcoin koers test 100-MA
Bitcoin koers uurlijkse grafiek op Coinbase

Ripple (XRP) tikt de 50 cent aan

Ripple was gisteren, en is nog steeds het grote nieuws. De altcoin kon namelijk een enorme rally neerzetten. Ten opzichte van 7 dagen geleden staat XRP maar liefst 68,4% in het groen. De afgelopen 24 uur was de stijging 23,7%.

De klap op de vuur pijl was afgelopen nacht te horen. Toen tikte XRP namelijk bijna de $0,50 aan, een prijs die de altcoin sinds halverwege 2019 niet meer heeft gezien. Voor degenen die XRP gedurende de bullmarkt in 2017 kochten is een prijs van $0,50 waarschijnlijk een schrale troost. Ripple handelde toen namelijk de grootste tijd boven de $2 met als all-time high $3,3. Kortom, XRP heeft wat dat betreft nog een lange weg te gaan.

Het lijkt erop dat een aantal altcoins nu wat aan beginnen te trekken nu bitcoin wat aan het afkoelen is. Cardano (ADA) staat 9,2% in het groen en is $0,1363 waard en bitcoin cash (BCH) noteert een stijging van 9,3% en is $294 waard. De gehele top 10 kleurt groen, behalve bitcoin en dus neemt ook de bitcoin dominantie af. De bitcoin dominantie is nu 63,8% nadat het in de afgelopen 24 uur met 1,6% is afgenomen.

The post Bitcoin (BTC) koers ketst af bij $19.000 en test MA als support, altcoins in top 10 kleuren juist groen appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht