Bitcoin (BTC) koers komt weer bij $11.000 aan, gaat het dan eindelijk lukken?

Langzaam maar zeker kruipt de bitcoin (BTC) koers dichterbij de $11.000. Komt bitcoin dan eindelijk weer boven dit prijsniveau terecht? Dat hangt onder andere van de volgende factoren af!

Bitcoin (BTC) koers nadert $11.000 opnieuw

Zo’n 24 uur geleden was bitcoin nog ongeveer $10.750 waard. Het zakte terug naar deze waarde nadat het de $11.000 al eens kon testen. Een uitbraak bleef op dat moment uit, maar daar komt mogelijk op de korte termijn verandering in.

Breken we door de $11.000 heen, dan wordt het niet alleen letten op het koersniveau rond de $11.300, maar ook de dominantie van bitcoin,

Aldus ProBit Exchange

Bitcoin steeg de afgelopen 24 uur namelijk vanaf een low van $10.673 op cryptocurrency exchange Coinbase naar op dit moment een high van $11.024. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.988 en dus is het goed mogelijk dat we bitcoin de komende uren door zien breken!

Mocht dit inderdaad gebeuren dan ligt bij $11.300 het eerstvolgende obstakel. Naast het feit dat bitcoin hier vaker weerstand ondervond, bevindt ook de 50-dagen Moving Average (MA) zich in dit gebied. Daarnaast dienen traders ook rekening te houden met de bitcoin dominantie.

Bitcoin dominantie op belangrijk punt

De bitcoin dominantie is het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie in het totaal. Op dit moment is de totale marktkapitalisatie, dus van alle cryptocurrencies bij elkaar, $348,2 miljard. Die van bitcoin alleen is $202,3 miljard waarmee de bitcoin dominantie uitkomt op 57,9%.

Ook de bitcoin dominantie beweegt in trends, vergelijkbaar met normale koersen. Zo is te zien dat de dominantie in een neerwaarts trendkanaal zitten waardoor het de afgelopen periode is gezakt. Dit houdt in dat de altcoins meer waard zijn geworden ten opzichte van bitcoin.

Nu bitcoin weer in prijs is gestegen en op het punt staat de $11.000 te breken, is te zien dat de dominantie ook flink is gestegen. Wel bevindt deze zich nu vlak onder de weerstandslijn van het trendkanaal. Mocht de dominantie opnieuw terugzakken dan zou de oorzaak hiervan ofwel bij een dalende bitcoin koers, of bij stijgende altcoin koersen liggen. Blijf dus goed opletten de komende tijd!

The post Bitcoin (BTC) koers komt weer bij $11.000 aan, gaat het dan eindelijk lukken? appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht

Geef een reactie