Bitcoin (BTC) koers minder volatiel dan veel S&P 500 aandelen, meldt VanEck in nieuw onderzoek

VanEck, een grote Amerikaanse vermogensbeheerder, meldt dat de koers van bitcoin (BTC) minder volatiel is dan ongeveer een kwart van de aandelen die genoteerd staan de S&P 500.

Dat kondigt Gabor Gurbacs, directeur bij VanEck, aan in een nieuw onderzoek genaamd ‘Bitcoin: Less Volatile Than Many SP500 Stocks,’ gepubliceerd op 20 november:

Bitcoin, nog altijd de grootste cryptocurrency op de markt, staat berucht om zijn volatiliteit. VanEck meldt in het onderzoek dat deze wisselvalligheid voornamelijk komt doordat de markt nog klein is van omvang en de regelgeving onduidelijk. VanEck stelt dat echter dat andere grote activa dit jaar volatieler zijn geweest:

Een groot deel van de volatiliteit [van bitcoin] van de afgelopen jaren kan worden toegeschreven aan de gevoeligheid voor een kleine totale marktomvang, regelgevingshindernissen en over het algemeen beperkte penetratie op reguliere aandelen- en kapitaalmarkten. Hoewel bitcoin een volatiel actief blijft, kan het onderzoekers en investeerders verbazen over welke andere grote activa vluchtiger zijn dan bitcoin.

Het onderzoek meldt dat zo’n 112 (22%) aandelen op de S&P 500 in de afgelopen 90 dagen volatieler waren dan bitcoin en zelfs 145 (29%) S&P 500 aandelen waren volatieler dan bitcoin over heel 2020.

VanEck brengt wellicht dit rapport naar buiten om investeerders gerust te stellen dat bitcoin niet zo gevoelig is als men vreest. De vermogensbeheerder richt zich voornamelijk op exchange-traded products (ETP’s) en exchange-traded funds (ETF’s) en dan vooral in de goudmarkt, wellicht de grootste concurrent van bitcoin.

VanEck vocht vorig jaar nog voor een Bitcoin-ETF in de VS. Het bedrijf had meerdere malen een aanvraag voor een BTC-ETF ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Uiteindelijk trok het bedrijf de aanvraag weer in omdat het de kans op slagen zeer klein achtte.

The post Bitcoin (BTC) koers minder volatiel dan veel S&P 500 aandelen, meldt VanEck in nieuw onderzoek appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht