Bitcoin (BTC) koers test de $8.800, bitcoin SV (BSV) stijgt opnieuw flink

Bitcoin (BTC) kwam gisteren aan het begin van de middag aan bij een spannend punt. De BTC koers bevond zich namelijk op dat moment op de support-lijn van een stijgend trendkanaal. Dit leidde uiteindelijk niet tot een uitbraak maar juist tot een lichte stijging, waarmee bitcoin en de altcoins weer groene cijfers laten zien.

Zo noteert ethereum (ETH) een stijging van 2% over de afgelopen 24 uur. De grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie is daarmee nu $170,50 waard, aldus CoinMarketCap. Ook Ripple’s XRP (XRP) kon iets stijgen en staat 0,9% in de plus. XRP is daardoor nu $0,2378 waard. Opnieuw zien we bitcoin SV (BSV) als grootste stijger van de top 10.

BSV kon 7% in waarde stijgen terwijl zijn rivaal, bitcoin cash (BCH), net geen 2% in de plus staat. Bitcoin SV komt hierdoor weer een stukje dichterbij een nieuwe ‘flippening’.

Met alle stijgende koersen bij elkaar kon de totale marktkapitalisatie met bijna $4 miljard in waarde stijgen. De cryptomarkt is daarmee nu $242,8 miljard waard. De bitcoin dominantie neemt 0,3% af en staat nu op 65,6%.

Bitcoin (BTC)

Gisteren handelde bitcoin vlakbij de support-lijn van een stijgend trendkanaal. De vraag was of bitcoin uit zou gaan breken en verder terug zou zakken, of dat BTC de stijging zou inzetten. Uiteindelijk gebeurde het allebei.

Bitcoin dipte namelijk even terug tot aan $8.465, waarmee een uitbraak aan de onderzijde van dit patroon leek te gebeuren. De koers herstelde echter een uurtje later terug omhoog en test nu zelfs de weerstandszone bij $8.800. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.764 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Zoals gezegd lijkt bitcoin nu bezig te zijn aan een test van de $8.800. Mocht het de bulls lukken de koers door dit prijsniveau heen te drukken dan zal de sterke weerstand bij $9.000 het volgende obstakel vormen.

Support kan eventueel gevonden worden bij de support-lijn van het eerdergenoemde trendkanaal, welke zich op dit moment ongeveer bij $8.680 bevindt. Verder omlaag vormt de $8.500 een belangrijke supportzone.

De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!

Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

The post Bitcoin (BTC) koers test de $8.800, bitcoin SV (BSV) stijgt opnieuw flink appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie