Bitcoin (BTC) koers toont in juni weer meer correlatie met S&P 500

De correlatie tussen bitcoin (BTC) en aandelen is weer terug op het niveau waar het in maart stond. Bitcoin’s koersbewegingen gedurende de hevige volatiliteit als gevolg van de uitbraak van het coronavirus kwamen toen erg overeen met die van de S&P 500. In mei leek de correlatie weer af te nemen maar op dit moment stijgt deze weer, aldus The Block.

The Block keek in zijn onderzoek naar de S&P 500 en het BTC/USD-handelspaar. In mei was deze correlatie nog 0, wat inhoudt dat de bitcoin koers geen overeenkomsten vertoonde met de S&P 500. Een negatieve correlatie zou betekenen dat de BTC koers juist een tegenovergestelde beweging zou maken. Dit was bijvoorbeeld in januari nog het geval.

Terwijl in mei de correlatie dus 0 was, steeg deze in juni weer naar 0,31. Dit niveau van correlatie werd voor het laatst in maart gezien. Dit was onder andere de maand waarin vrijwel alle koersen hard onderuit gingen door het coronavirus. Deze correlatie is dan ook niet geheel onverwachts aangezien beleggers uit paniek al hun posities sloten waarbij het niet uitmaakte om welke activaklasse het ging.

Men kijkt vaak naar goud en bitcoin. Bitcoin zou namelijk het “digitale goud” moeten zijn. Goud lijkt weer een beetje terrein te winnen op dit gebied aangezien goud en de S&P 500 op dit moment geen correlatie vertonen. Goud blijft hiermee dus een echte ‘safe haven.’ 

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat de correlatie echter meevalt wanneer we verder uitzoomen. Over een periode van 3 jaar vertoont bitcoin namelijk zeer weinig correlatie met alle andere activaklassen.

The post Bitcoin (BTC) koers toont in juni weer meer correlatie met S&P 500 appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie