Bitcoin (BTC) koers vormt symmetrische driehoek, opwaarts momentum neemt af

De afgelopen 24 uur wisten de bulls de bitcoin (BTC) koers boven de $9.100 te houden. Op dit moment lijkt de vaart er echter een beetje uit te gaan en nadert bitcoin opnieuw de support-zone bij $9.100. Daarnaast tonen de altcoins een soortgelijk beeld van zijwaarts handelende koersen met geen al te grote uitschieters.

Bitcoin (BTC) boven de $9.100 maar momentum neemt af

Sinds bitcoin vanaf de support-zone bij $8.800 kon stuiteren is een verdere opwaartse beweging uitgebleven. Hiermee handelt bitcoin al een aantal dagen zijwaarts, onder de weerstandszone bij $9.250 en boven de support bij $9.100.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.140 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Op de uurlijkse grafiek is te zien hoe de BTC koers steeds iets lagere highs maar hogere lows neerzet. Hiermee vormt de koers de afgelopen twee dagen een symmetrisch driehoekspatroon. Mocht bitcoin hier aan de bovenzijde uitbreken dan zal het al gauw weerstand tegen kunnen gaan komen.

Rond de $9.200 bevindt zich namelijk op dit moment de 4-uurs 50-Moving Average (MA). Bij $9.300 bevindt zich vervolgens de 100-MA bij $9.300. Op dezelfde tijdsframe is daarnaast te zien dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een afnemend opwaarts momentum toont waarbij de MACD op het punt staat om een bear cross te vormen. De Relative Strength Index (RSI) is het daarnaast niet gelukt om door de 50 te breken.

De komende uren zal waarschijnlijk duidelijk worden of de uitbraak uit het symmetrisch driehoekspatroon gepaard gaat met nieuwe volatiliteit. Indien de koers aan de onderzijde uitbreekt dan is het goed mogelijk dat de $8.800 opnieuw opgezocht gaat worden.

Ethereum (ETH) beweegt zijwaarts, bitcoin SV (BSV) de grootste daler

Tot slot is bij de altcoins een soortgelijk beeld van consolidatie waar te nemen. Ethereum (ETH) zakt een kleine 0,4 procent in waarde en is nu $226,46 waard. Bitcoin SV (BSV), de nummer 6, is op dit moment $156 waard na 1,4 procent te zijn gedaald. Hiermee is BSV de grootste daler van de top 10 op basis van marktkapitalisatie.

Daarnaast is te zien dat IOTA (MIOTA), net buiten de top 20, aardig kan stijgen. De altcoin staat 5,2 procent in de plus wat waarschijnlijk te maken heeft met nieuwe ontwikkelingen binnen het project.

The post Bitcoin (BTC) koers vormt symmetrische driehoek, opwaarts momentum neemt af appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie