Bitcoin (BTC) koers zakt terug naar de $8.500, altcoins dalen mee

Bitcoin (BTC) kon gisteren nog de weerstand bij $8.800 testen. Dit heeft echter niet tot verdere stijgingen geleid. BTC zakte juist terug naar de support-zone waar het al drie keer eerder steun vond in de afgelopen dagen. De altcoins tonen op hun beurt vandaag ook rode cijfers, met een opvallende daler op plek 5.

De nummer 2, ethereum (ETH), zakte de afgelopen 24 uur bijna 3% in waarde en is daarmee nu $164,55 waard volgens CoinMarketCap. Ook Ripple’s XRP (XRP) daalt 3% in waarde en is nu $0,2299 waard. Bitcoin cash (BCH) is op dit moment de lichtste daler van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, en daalde 2,4% en is nu $338 waard.

De grootste daler is de grote rivaal van BCH; bitcoin SV (BSV). Waar de altcoin de afgelopen dagen vaak de grootste stijger was, is het met een daling van 10,8% op dit moment de grootste daler. BSV is daarmee nu $283,60 waard.

Alles bij elkaar genomen daalde de cryptomarkt de afgelopen 24 uur met ongeveer $7 miljard in waarde. Daarmee komt de totale marktkapitalisatie op $235,8 miljard te staan. De bitcoin dominantie neemt weer iets toe en staat op 66%.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin kon gisterochtend de weerstand bij $8.800 testen, maar sloeg al gauw af naar beneden. Na een periode van zijwaarts handelen, zette BTC afgelopen nacht de daling in. Hiermee kwam het vanochtend vroeg aan bij de support-zone die tussen de $8.500 en $8.400 ligt.

Op het moment van schrijven lijkt bitcoin een stuiter te maken vanaf deze zone. De prijs van bitcoin is $8.564 op cryptocurrency-exchange Coinbase nadat vanochtend een low van $8.458 werd bereikt.

De komende uren zal blijken of deze bounce tot een verder herstel zal leiden. Op dit moment is de eerdergenoemde support-zone een belangrijke zone om in de gaten te houden. Zakt bitcoin hier doorheen dan kan de $8.000 opgezocht gaan worden.

De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!

Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

The post Bitcoin (BTC) koers zakt terug naar de $8.500, altcoins dalen mee appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie