Bitcoin (BTC) krijgt een klap van ECB president Christine Lagarde: “Er moeten regels zijn”

Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB), haalt plotseling uit naar bitcoin (BTC) en zegt dat de cryptocurrency op internationaal niveau moet worden gereguleerd. Dat meldt ze tijdens een interview met persbureau Reuters op 13 januari:

Volgens Lagarde is bitcoin helemaal geen valuta, maar een “zeer speculatieve asset” die gebruikt wordt in verdachte (“funny”) zaken en “totaal verwerpelijke” witwaspraktijken:

“Het is in elk geval een speculatieve asset. Ik bedoel, als je kijkt naar de meest recente ontwikkelingen opwaarts en nu naar de meest recente neerwaartse trend.

Voor degenen die hadden aangenomen dat het in een valuta zou kunnen veranderen: het spijt me vreselijk, maar dit is een asset en het is een zeer speculatieve asset die een aantal verdachte zaken heeft geleid en een aantal interessante en totaal verwerpelijke witwasactiviteiten.

Ik denk dat er strafrechtelijke onderzoeken hebben plaatsgevonden waarvan ik zeker weet dat ze zullen blijven plaatsvinden en die dit heel duidelijk aantonen.”

Op welke onderzoeken Lagarde hiermee doelt is onduidelijk, ze lijkt ook niet erg zeker te zijn of ze überhaupt wel bestaan.

Alhoewel er helaas inderdaad partijen zijn die bitcoin gebruiken voor witwaspraktijken, geldt dat net zo voor fiatvaluta. Ook komt de hoeveelheid met bitcoin niet eens in de buurt van de witwaspraktijken waar de banken zich schuldig aanmaken, en op betrapt zijn.

Wellicht is Lagarde de FinCEN files van vorig jaar alweer vergeten, toen naar buiten kwam dat banken bewust biljoenen dollars en euro’s witwassen.

Lagarde zegt vervolgens dat regelgeving omtrent bitcoin op internationaal niveau moet worden ingevoerd:

Er moeten regels zijn. Het is een kwestie die op mondiaal niveau moet worden overeengekomen, want als er een ontsnapping is, zal die ontsnapping worden gebruikt. Dus ik denk dat het moet. Het laat in ieder geval zien dat wereldwijde samenwerking, multilaterale actie absoluut nodig is.

Een teleurstellende houding van de ECB president, die ergens in de komende jaren een zogeheten central bank digital currency (CBDC) via een digitale euro wil uitbrengen.

The post Bitcoin (BTC) krijgt een klap van ECB president Christine Lagarde: “Er moeten regels zijn” appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht