Bitcoin (BTC) miners verkopen na halving meer BTC, dit is waarom

Ondanks dat de Bitcoin (BTC) halving bijna een hele maand achter ons is, zien we helaas nog geen nieuwe uptrend in de koers. Dat gezegd hebbende hebben we ook nog geen selloff gezien zoals voorspeld werd door analisten voor de halving had plaatsgevonden. We zien nu gek genoeg dat bitcoin zijwaarts handelt. Een ding dat wel verandert is, is het aantal miners dat hun BTC dumpt in de markt.

De bitcoin halving is een van de meest geanticipeerde gebeurtenissen die de cryptocurrency doormaakt. Na een halving weet niemand wat zij kunnen verwachten, echter zien we in het verleden altijd dat de koers van bitcoin hard omhoog schiet vrijwel direct na de halving. Deze halving zagen we de beloning voor miners dalen van 12,5 BTC naar 6,25 BTC per block.

Door de daling in beloning die de miners van het netwerk krijgen, hebben zij meer BTC nodig om aan hun vaste lasten te kunnen voldoen. Analisten dachten daarom altijd dat miners op dit moment juist hun BTC zouden bewaren en deze pas verkopen wanneer de koers gestegen is in plaats van te verkopen met een verlies.

Toch zien we gek genoeg dat het tegenovergestelde aan het gebeuren is. Bitcoin miners dumpen hun coins meer dan ooit, volgens de Miners Rolling Inventory. Deze index laat het verschil zien tussen wat miners elke dag ontvangen in block rewards en wat zij verplaatsen naar een exchange om te verkopen.

Een MRI van onder de 100% zou betekenen dat miners hun coin bewaren tot de koers hoger staat. En een MRI van meer dan 100% zou wijzen op het feit dat miners meer verplaatsen dan dat ze minen op een dag. Dit betekent dat zij dus hun reserve willen verkopen.

De reden dat miners verkopen op dit moment is simpel, zij willen namelijk verloren omzet inhalen. Doordat de kosten nu zijn verdubbeld om hetzelfde aantal BTC te kunnen minen. BTC die goedkoper waren gemined worden nu verkocht voor de hoogst mogelijke prijs om de verliezen goed te maken. Maar wanneer het aanbod minder wordt, zal de vraag toenemen en zal de markt mogelijk eindelijk klaar zijn voor een bullrun.

The post Bitcoin (BTC) miners verkopen na halving meer BTC, dit is waarom appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie