Bitcoin (BTC) miners zagen omzet sinds 2013 met 1.800% stijgen naar $5 miljard in 2019

Sinds het begin van het vorige decennium hebben bitcoin (BTC) miners hun omzet behoorlijk zien stijgen. De omzet van de miners zou sinds 2013 vertwintigvoudigd zijn, stelt Decrypt.

Uit data van Statista blijkt dat in 2013 nog een kleine $260 miljoen aan omzet werd gegenereerd door de BTC miners. Van 2014 tot en met 2016 bleef de omzet zo rond de $500 miljoen hangen om, niet geheel onverwachts, in 2017 te exploderen.

Toen steeg bitcoin namelijk naar zijn all-time high (ATH) van $20.000. Dit was duidelijk te zien in de omzet, die steeg namelijk naar bijna $3,2 miljard in 2017. In het jaar erop werd de piek bereikt van $5,26 miljard ondanks de enorme dalingen in dat jaar.

Vorig jaar lag de omzet iets lager. Toen wisten miners een omzet van $5 miljard te genereren. Houden we dit naast de gegevens uit 2013 dan is de omzet met ruim 1.800 procent gestegen. Maar zal de omzet in 2020 weer zo hoog zijn, met de volgende halving over iets meer dan een maand?

In 2016 vond de laatste halving plaats en in het jaar erop steeg de omzet voor de miners flink. Of dit weer gaat gebeuren hangt onder andere af van de bitcoin prijs. Sommigen verwachten dat de BTC koers flink kan gaan stijgen dankzij het halverende aanbod en de gelijkblijvende vraag, zoals de analist PlanB. Andere denken juist dat de halving al is ingeprijsd en dat er dus niet zoveel zal gaan gebeuren.

Al met al is duidelijk dat de mining-sector de afgelopen jaren sterk is gegroeid. Mede als gevolg van het coronavirus is de bitcoin koers onlangs echter sterk gedaald. Hierdoor hebben veel miners hun oudere mining rigs uit moeten zetten aangezien deze geen winst meer genereerden. Deze dip is te zien in de hashrate, die deze maand met meer dan 30% onderuit ging. Het blijft dan ook afwachten wat er de komende maanden zal gaan gebeuren.

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse.

The post Bitcoin (BTC) miners zagen omzet sinds 2013 met 1.800% stijgen naar $5 miljard in 2019 appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie