Bitcoin (BTC) mining difficulty nadert record, wat zegt dit over het netwerk?

Het Bitcoin (BTC) netwerk wordt steeds gezonder! Dit blijkt onder andere uit de toenemende difficulty voor de bitcoin miners. Deze is nog slechts enkele procenten verwijderd van zijn all-time high. Maar wat betekent dit?

De taak van de bitcoin miner is om de juiste hashcode te raden. Hoe meer miners op zoek zijn naar deze hashcode, hoe groter de kans dat deze wordt gevonden. Het Bitcoin netwerk streeft ernaar om elke 10 minuten een block met transacties te verwerken maar mochten er teveel miners aan het minen zijn, dan zou dit veel sneller verlopen.

De difficulty, of moeilijkheidsgraad zorgt ervoor dat de blocks gemiddeld om de 10 minuten verwerkt worden. Ongeveer om de twee weken vindt een zogenaamde “difficulty adjustment” plaats. In de situatie waarin de hashrate, of rekenkracht, van het netwerk stijgt, wordt de moeilijkheidsgraad naar boven bijgesteld. Een hoge moeilijkheidsgraad betekent dus dat er veel miners actief zijn en dat het netwerk zeer veilig is.

De afgelopen tijd is de hashrate weer flink gestegen. Even zag het netwerk een dip als gevolg van Chinese miners die moesten verhuizen. Maar het herstel is ingezet en de difficulty bereikt nu zelfs bijna zijn ATH! Blockchain-analysebedrijf Glassnode schrijft in een tweet:

The post Bitcoin (BTC) mining difficulty nadert record, wat zegt dit over het netwerk? appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht