Bitcoin (BTC) nadert de $8.500 maar vormt rising wedge patroon

Vanochtend kwam bitcoin (BTC) aan bij de resistance op $8.300. Gisteren testte het dit weerstandsniveau al eens, echter lukte het de cryptocurrency toen niet om door te breken. Op het moment van schrijven lijkt dat nu wel te lukken en is bitcoin bezig met het overtuigend doorbreken van de $8.300.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.431 volgens CoinMarketCap. Dit houdt in dat de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie de afgelopen 24 uur met 3,53% steeg. De bitcoin-dominantie is sinds vanochtend ook aardig gestegen. Met bitcoin’s marktkapitalisatie van $149,7 miljard, en de totale marktkapitalisatie van $266 miljard, is de bitcoin-dominantie nu 56,3%. Dit is mogelijk het gevolg van de achterblijvende altcoins die nog vooral rode cijfers laten zien.

Toen bitcoin vanochtend opnieuw bij de $8.300 aankwam leek het er in eerste instantie op dat de koers weer terug zou gaan zakken. Maar rond 14:00 begon bitcoin plots aan een nieuwe stijging. Daarbij steeg ook het volume aanzienlijk, wat mogelijk de oorzaak van deze recente stijging is.

Bitcoin brak vervolgens de $8.300 en lijkt nu verder door te stijging richting de volgende resistance. Deze ligt op ongeveer $8.500. Mocht de koers ook dit prijsniveau doorbreken, dan ligt er nog een resistance op ongeveer $8.800.

Sinds 9 juni, toen bitcoin voor het laatst de support op $7.500 aanraakte is de richting van de koers vrijwel alleen maar opwaarts geweest. In ongeveer vijf dagen tijd steeg bitcoin ruim 12% in waarde.

Wel vormt bitcoin op de uurlijkse en 4-uurs grafieken nu een rising wedge patroon. Dit is te vergelijken met een stijgend trendkanaal, echter trekken de resistance- en support-lijn langzaam naar elkaar toe. Een dergelijk patroon is vaak een bearish signaal aangezien het aantoont dat de bulls moeite hebben met het vasthouden van dit momentum.

Analisten verwachten nu dat bitcoin vanaf een van de aankomende resistances terug zal zakken. Een mogelijke uitbraak aan de onderzijde van dit patroon zou de koers eventueel terug kunnen drukken naar de $7.500.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

The post Bitcoin (BTC) nadert de $8.500 maar vormt rising wedge patroon appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!