Bitcoin (BTC) nog altijd in niemandsland, deze top 10 altcoin is de enige stijger

De bitcoin (BTC) koers leek gisteren een herstel in te kunnen zetten na de flinke correctie begin deze week. De positieve beweging gisteren werd echter rond de $36.500 afgewezen met opnieuw een kleine daling tot gevolg. Tot een verdere correctie onder de $30.000 is het vooralsnog niet gekomen.

Bitcoin (BTC) koers houdt stand boven MA

Zoals gisteren gelezen kon worden steeg bitcoin weer aardig na de correctie eerder deze week. Bitcoin steeg in redelijk korte tijd ruim 20% in waarde. Echter gooide het prijsniveau bij $36.500 roet in het eten. Dit is onder andere waar de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek zich op dat moment bevond.

De afwijzing bracht bitcoin weer ruim 10% terug. Dit keer kon echter de 100-MA op de 4-uurs grafiek steun bieden bij $33.000. De koers zakte dit keer dus niet zover terug als tijdens de recente correctie, toen BTC een low van $30.100 op cryptocurrency exchange Coinbase bereikte.

Kortom, een duidelijke richting is er vooralsnog niet. Er bestaat nog altijd de kans dat bitcoin terug zakt tot de eerder genoemde low. Mocht dit gebeuren dat bestaat er de kans dat de prijs verder terug zakt waarbij de $28.000 en $26.500 de eerstvolgende mogelijke support-zones zijn. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $34.629 op Coinbase.

Omhoog dient de $36.500 gebroken te worden met bij $36.800 nu de 50-MA op de 4-uurs grafiek. Pas dan kan men weer richting de $40.000 kijken. Kijken we naar de langere termijn dan is daar nog steeds ruimte voor verdere dalingen. Op de wekelijkse grafiek bevindt de Relative Strength Index (RSI) zich namelijk nog altijd in de overbought-zone. Tijdens eerdere bullmarkten was te zien dat de RSI vaak eerst uit dit gebied zakt voordat er verdere stijgingen plaats kunnen vinden.

Altcoins licht in de min, behalve deze altcoin

Bij de altcoins ziet het er vanochtend rood uit met dalingen van over het algemeen rond de 5%. Alsnog kan een altcoin binnen de top 10 stijgen. Polkadot (DOT) staat namelijk juist bijna 5% in het groen!

Al met al daalde de cryptomarkt de afgelopen 24 uur met 3,7% in waarde. Hiermee blijft een herstel boven het niveau van $1 biljoen uit. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $944,5 miljard waard.

The post Bitcoin (BTC) nog altijd in niemandsland, deze top 10 altcoin is de enige stijger appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht