Bitcoin (BTC) optiecontracten ter waarde van $1 miljard verlopen deze week, wat gaat dit met de prijs doen?

Het kan deze week een spannende week worden voor bitcoin (BTC) investeerders. Er zullen namelijk bitcoin optiecontracten ter waarde van ongeveer een $1 miljard verlopen. Dit heeft in het verleden vaker geleid tot meer volatiliteit.

Deze zomer was de bitcoin koers relatief stabiel met weinig grote prijsschommelingen. Eind juli nam de volatiliteit weer toe nadat de koers van een prijs van $9.500 naar de weerstand bij $12.000 kon stijgen. Maar daar bleek de weerstand te sterk met als gevolg dat de volatiliteit weer afnam.

Deze week verloopt de helft van ongeveer $2 miljard aan bitcoin opties. Dit houdt in dat deze contracten moeten worden afgewikkeld of verhandeld voor de verloopdatum. Het verlopen van dergelijke aantallen optiecontracten heeft in het verleden vaker voor meer volatiliteit gezorgd en dat kan dus ook nu weer het geval zijn.

Volgens de huidige data van Skew verlopen er op 25 september contracten ter waarde van 86.800 bitcoins die bij elkaar een waarde hebben van $940,4 miljoen. Het voormalig Nederlandse derivatenplatform Deribit, wat als gevolg van de nieuwe wetgeving is verhuisd naar Panama, is de marktleider in bitcoin opties. De exchange is goed voor $227 miljoen aan BTC opties terwijl de tweede grootste exchange, CME, slechts $43 miljoen noteert.

De grote vraag is natuurlijk of die volatiliteit ervoor gaat zorgen dat de bitcoin koers gaat stijgen of dalen. Begin september kwam bitcoin onder de support-zone bij $11.150 terecht en sindsdien handelt BTC hier onder. De afgelopen dagen kon bitcoin echter weer terug stijgen en kon het al een aantal keer een belangrijke weerstand testen.

The post Bitcoin (BTC) optiecontracten ter waarde van $1 miljard verlopen deze week, wat gaat dit met de prijs doen? appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht

Geef een reactie