Bitcoin (BTC) peer-to-peer platform LocalBitcoins voegt tools toe voor traceren transacties

De voormalige anonieme peer-to-peer bitcoin (BTC) exchange LocalBitcoins heeft nieuwe tools toegevoegd aan zijn platform om daarmee activiteiten te kunnen traceren op de blockchain. De tools worden verstrekt door het statistiekenbedrijf Elliptic met als doel criminelen voor te blijven, zo stelt Coindesk.

Dinsdag kondigde LocalBitcoins aan dat ze de Navigator risk analysis tool en Lens wallet screener gaan gebruiken om zo makkelijker criminelen op te kunnen sporen. Verschillende analisten en bedrijven die zich bezighouden met data op de blockchain claimen dat LocalBitcoins het grootste deel van het criminele geld ontvangen dat binnenkomt via crypto’s.

Het platform uit Helsinki heeft onlangs flink de regels aangescherpt als reactie op de nieuwe Europese AMLD5 regels. Deze nieuwe maatregelen legde extra druk op lokale crypto-ondernemingen. Als reactie op de aangescherpte regels vanuit de Finse overheid stopte LocalBitcoins met cash transacties. In de plaats daarvan werden nieuwe klanten verplicht om identificatie aan te leveren. Iraanse klanten zijn vanaf heden uitgesloten om zaken te kunnen doen bij LocalBitcoins, mogelijk als reactie op de sancties vanuit de Amerikaanse overheid.

Dergelijke veiligheidsmaatregelen hebben als gevolg gehad dat er ruim 50% minder crypto’s richting de dark web verstuurd zijn volgens Tom Robinson, directeur van Elliptic. Deze maatregelen dragen direct bij aan het tegengaan van de directe geldstroom naar markten op de dark web. Doordat deze bedrijven strenger controleren op KYC en AML zien we dat het aantal transacties daalt. Criminelen denken nu twee keer na voor ze geld uitcashen vanaf de dark web middels grote exchanges zegt Robinson.

The post Bitcoin (BTC) peer-to-peer platform LocalBitcoins voegt tools toe voor traceren transacties appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie