Bitcoin (BTC) Pizza Day, hoe een ontwikkelaar voor 10.000 BTC twee pizza’s kocht

Vandaag, 22 mei, vieren Bitcoiners over de hele wereld “Bitcoin Pizza Day.” 10 jaar geleden kocht de Bitcoin-ontwikkelaar Laszlo Hanyecz namelijk twee pizza’s voor welgeteld 10.000 BTC. Sindsdien wordt de dag als een soort Bitcoin-feestdag gezien door de community aangezien het de eerste aankoop met bitcoin was.

Hanyecz is een ontwikkelaar die al sinds het begin van Bitcoins bestaan bijdraagt aan het project. Naast zijn pizza-aankoop met bitcoin is de ontwikkelaar bekend van zijn code waarmee men bitcoin kan minen met een GPU.

Hanyecz was niet geheel onverwachts een actieve miner in het vroege begin van Bitcoin. Hij had hierdoor een flinke hoeveelheid bitcoin opgespaard en besloot 10 jaar geleden om “gratis lunch” te eten. Deze gratis lunch blijkt achteraf gezien een bijzonder dure lunch te zijn geweest.

Vandaag zouden de twee pizza’s namelijk meer dan $40 miljoen waard zijn geweest. De aankoop was de eerste demonstratie van de potentie van Bitcoin als betaalmiddel. Of de ontwikkelaar de bestelling van twee pizza’s ook zo bedoelde is echter onwaarschijnlijk, zo vertelt hij aan Forbes:

“Ik wilde het pizza-ding doen omdat het voor mij gratis pizza was, […] Ik bedoel, ik heb de software gecodeerd en bitcoin gemined en ik had het gevoel dat ik die dag het internet aan het winnen was. Ik heb pizza gekregen omdat ik heb bijgedragen aan een open-sourceproject. Gewoonlijk kosten hobby’s veel tijd en geld, en in dit geval kocht mijn hobby me een etentje.”

De twee pizza’s waren overigens niet de enige pizza’s die Hayecz kocht met bitcoin. Sindsdien kocht hij in totaal voor 100.000 BTC aan pizza’s. 10 jaar later is bitcoin er nog steeds en kan je met de cryptocurrency meer dan alleen pizza’s kopen.

The post Bitcoin (BTC) Pizza Day, hoe een ontwikkelaar voor 10.000 BTC twee pizza’s kocht appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie