Bitcoin (BTC) steeds populairder in Argentinië door hyperinflatie; 1 centavo is nu gelijk aan 1 satoshi

De kleinste munteenheid van Argentinië is sterk in waarde gedaald en is nu nog maar hetzelfde waard als één satoshi. De centavo, die al in gebruik is sinds 1854, staat nu samen met de Vietnamese dong en de Libanese lira in het rijtje van valuta die evenveel waard zijn als één satoshi.

De val in waarde van de valuta werd opgemerkt door de Argentijnse Reddit gebruiker u/OneMoreJuan. Hij zag de kans om de benarde toestand waarin de centavo zich bevindt te gebruiken als voorbeeld waarom je in bitcoin (BTC) moet investeren. Een andere gebruiker gaf in de reacties aan dat het materiaal waar de centavo van gemaakt is, meer waard is dan de munt zelf.

Argentinië is een van de vele Zuid Amerikaanse landen waarin hyperinflatie en een valutacrisis is voorgekomen in de afgelopen jaren, waarbij ook de overheid negen keer in gebreke is gebleven bij haar leningen. Het land gaat nu, sinds voor de corona pandemie begon, het derde jaar van de recessie in. Dit nadat het land sinds 2018 in een economische crisis zat.

Volgens een verslag van Bloomberg, ging de inflatie van Argentinië harder dan verwacht, met een huidige inflatie van ongeveer 50%.

Argentijnen reageren op de gedevalueerde fiat door massaal hun fiat geld om te wisselen naar bitcoin en andere cryptocurrencies. Data-aggregator Coindance laat een piek zien in het wekelijkse volume van LocalBitcoins voor Argentijnse klanten sinds het begin van dit jaar, met een piek van $70 miljoen in mei.

The post Bitcoin (BTC) steeds populairder in Argentinië door hyperinflatie; 1 centavo is nu gelijk aan 1 satoshi appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie