Bitcoin (BTC) transactiekosten nemen enorm hard toe, is dit een goed of slecht teken?

De zogeheten transaction fee’s op het Bitcoin (BTC) netwerk schoten onlangs hard omhoog. Alleen in mei en augustus lagen de transactiekosten heel even zo hoog als nu, maar ditmaal is de snelheid van de toename vrijwel ongekend.

Het kost momenteel gemiddeld ongeveer $6,30 om een transactie uit te voeren op het Bitcoin netwerk. Een week eerder stond dit nog op ongeveer $1,40, dus dat is een toename van maar liefst 350% in een week tijd.

Een dergelijke stijging van de transactiekosten hebben we sinds de befaamde bull-run uit eind 2017 niet meer gezien. Dat blijkt uit gegevens van BitInfoCharts alsmede YCharts. Echter liggen de huidige fee’s nog wel ver onder het niveau van eind 2017. Eind december 2017 lagen de gemiddelde transactiekosten op maar liefst $55.

De reden voor deze recente toename is natuurlijk de enorme prijsstijging die deze week plaatsvond. Een paar dagen geleden kwam het nieuws naar buiten dat PayPal de cryptomarkt instapt, en dat nieuws werd gelijk gevolgd met een koersstijging van meer dan 8%.

Deze fee’s worden betaald aan bitcoin-miners en nemen toe wanneer het netwerk drukker is. Wanneer de prijs omhoog gaat trekt dat investeerders aan die een graantje mee willen pikken. Ook neemt het aantal investeerders toe die hun bitcoin verkopen om winst te pakken. Vervolgens gaat het handelsvolume op het netwerk omhoog en hier plukken de miners de vruchten van.

Alhoewel hoge transactie fee’s aantonen dat het netwerk levendig en actief is, wat een goed teken is, kunnen te hoge fee’s ook een averechts effect hebben. Te hoge kosten maakt bitcoin bijvoorbeeld onbruikbaar als betaalmiddel.

The post Bitcoin (BTC) transactiekosten nemen enorm hard toe, is dit een goed of slecht teken? appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht

Geef een reactie