Bitcoin (BTC) vestigt nieuwe records qua volume, aantal adressen en meer

Gisteren vond een behoorlijke correctie in de cryptocurrency markt plaats die de prijs van bitcoin (BTC) met meer dan 20% omlaag bracht. Toch zorgde de volatiele koersbeweging er ook voor dat meerdere records werden gebroken, waaronder enkele uit de bull-run van eind 2017.

Volgens gegevens van onderzoekbureau Messari ligt het gerapporteerde handelsvolume van bitcoin over de $100 miljard in de afgelopen 24 uur. De zogeheten real of echte volume ligt op $21,5 miljard. Deze is gebaseerd op de gegevens van 10 grote cryptocurrency-exchanges.

Veel exchanges worden beschuldigd van wash trading, het artificieel opdrijven van volumecijfers, en worden daarom niet meegeteld. Coindesk spreekt van een nieuw record van $11 miljard. Coindesk telt echter Binance, een van de grootste exchanges, niet mee terwijl Messari dat wel doet.

Het hoge volume van de afgelopen 24 uur is te verklaren door investeerders die uit paniek verkopen alsmede investeerders die juist tijdens de dip inkopen. Dat veroorzaakte een ongekend volume waardoor meerdere exchanges wederom problemen ondervonden.

Daarnaast meldt Skew dat ook de derivatenmarkt voor bitcoin opties en futures een recordhoogte aan volume ziet:

Ook het aantal actieve bitcoin wallet-adressen is naar een nieuwe all-time high (ATH) gestegen, meldt Glassnode in een wekelijks rapport.

Op zijn hoogste punt vorige week waren meer dan 1,3 miljoen Bitcoin-adressen actief op één dag. Deze aanhoudende piek duidt op een indrukwekkend niveau van nieuwe adoptie en activiteit voor BTC, en suggereert dat het aantal marktdeelnemers in het netwerk mogelijk hoger is dan ooit tevoren.

Aldus Glassnode. Onlangs was al op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin ook een nieuwe ATH bereikt had qua hash rate en mining difficulty. Ook blijft het aantal bitcoin-whales snel toenemen.

The post Bitcoin (BTC) vestigt nieuwe records qua volume, aantal adressen en meer appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht