Bitcoin (BTC) voor slechts $0,18 verkocht op exchange Coinbase Pro, een fout of werkelijk waar?

Ondanks dat het nog niet helemaal zeker is of de transactie daadwerkelijk door is gegaan, viel het traders op dat er een wel hele gekke transactie was gedaan op cryptocurrency exchange Coinbase Pro. Hier was namelijk te zien dat er 42.000 bitcoin (BTC) werd verkocht voor slechts $0,18.

In het orderboek is te zien dat er 42.000 BTC was verkocht voor $0,18. Het zou een nep trade kunnen zijn of een error in het systeem van Coinbase. Het platform heeft zelf nog niet gereageerd op het nieuws, dus de reden blijft voor nu nog onbekend. @CaptainScio heeft een screenshot getweet van het orderboek:

Ik zag dit net gebeuren op de dagelijkse tijdsframe. 42.000+#BTC voor 18 cent? Dat is een heftige error voor Coinbase.

Ondanks dat het onduidelijk is of de transactie ook daadwerkelijk is uitgevoerd, is het niet de eerste keer dat er crypto werd verkocht voor belachelijk lage prijzen. XRP werd in februari voor $0,15 op BitMEX verhandeld en op 12 maart, de dag dat de cryptomarkt zo’n 50% naar beneden dook, ging LINK ook voor bijna niks de deur uit op Binance.

Flash crashes komen het vaakst voor op dagen dat de markt sterke volatiliteit ondervindt waardoor exchanges soms geen tijd om op tijd de prijs bij te stellen. Een andere reden is dat er een liquiditeitstekort is. Dit gebeurde in september 2019. Toen wist een trader BTC te kopen voor $1.800 door middel van het illiquide handelspaar BUSD/BTC op Binance.

Op het moment van schrijven is dus nog niet duidelijk wat er nou werkelijk is gebeurd bij Coinbase Pro, echter kan er vanuit worden gegaan dat het alleen maar een probleem was met de manier waarop de grafieken worden getoond.

De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!

De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

The post Bitcoin (BTC) voor slechts $0,18 verkocht op exchange Coinbase Pro, een fout of werkelijk waar? appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie