Bitcoin (BTC) voorraad ligt grotendeels stil, 61% van BTC ‘slaapt’

Ondanks het turbulente begin van het jaar 2020, is meer dan 61% van de bitcoin (BTC) voorraad voor een jaar of langer onbewogen gebleven in wallets of elders. Dat deelt on-chain monitoring resource Glassnode op 28 juni, die daarbij vermeldt dat de huidige situatie kenmerkende trekjes heeft die vergelijkbaar zijn met 2016.

Glassnode nam in begin 2016 namelijk al vergelijkbaar gedrag waar. Volgens de analisten laat dit zien dat de waargenomen terughoudendheid van traders betekent dat het toekomstperspectief winstgevender is dan om het nu te handelen of te verkopen.

Zo werd er vorig jaar in een vergelijkbare situatie een BTC prijs van $14.000 dollar bereikt, waarbij het slapende aanbod 56% bereikte. In dit geval zat er echter vrij weinig tijd tussen de koersstijging tegenover de stijging van het slapende aanbod. In 2016 nam het een jaar toe totdat er een reactie merkbaar was en bitcoin naar zijn recordprijs steeg.

“De laatste keer dat we dit bedrag van #Bitcoin zagen dat meer dan een jaar niet is verplaatst , was begin 2016 – voorafgaand aan de bullrun van $BTC naar $20k”

Andere indicatoren nemen ook bullish patronen waar. Zo zou de mentaliteit van traders nu gefocust zijn op de lange termijn, waardoor ze nu bitcoin sparen. Daarnaast hebben ook de reserves van exchanges hebben een dieptepunt bereikt in de laatste 13 maanden doordat er minder verkocht wordt.

Ook zien we sinds de halvering een 2% stijging in het aantal whales, personen/instanties met een saldo van 1.000 BTC of meer. Ook behoor je nog steeds tot de top 3% van traders als je 1 bitcoin in bezit hebt.

The post Bitcoin (BTC) voorraad ligt grotendeels stil, 61% van BTC ‘slaapt’ appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie