Bitcoin (BTC) ziet er voor de lange termijn bullish uit volgens deze signalen, zegt CEO analysebedrijf

Eind juli begon de koers van bitcoin (BTC) sterk te stijgen waardoor het in augustus meerdere malen de $12.000 aantikte. Echter bleek de weerstand rond dit niveau vooralsnog iets te sterk te zijn toen meerdere grote bitcoin miners en bitcoin whales (mensen met een grote hoeveelheid BTC) hun bitcoin voor deze prijs verkochten en de verkoopdruk op de markt opvoerden.

Het marktsentiment leek even om te slaan en bearish te worden. Toch zijn meerdere analisten juist nog zeer bullish over de markt. Het feit dat bitcoin gemakkelijk boven de $10.000 standhield, ondanks de verkoopdruk, is bijvoorbeeld een bullish signaal. Volgens Ki Young Ju, CEO van onderzoeksbureau CryptoQuant, verkochten whales niet genoeg BTC om een volgende bull-run te stoppen.

Kort daarvoor meldde de CEO dat de Exchange Whale Ratio momenteel op zijn laagst staat dit jaar. Dat betekent wellicht dat whales minder BTC aan het dumpen zijn op beurzen, en dat kan uiteindelijk naar een hogere prijs leiden, zegt de CEO. Ki Young Ju legt de Exchange Whale Ratio als volgt uit:

Exchange Whale Ratio is de relatieve grootte van de top 10 instromen ten opzichte van de totale instroom per dag van elke exchange. Ik heb het gewogen gemiddelde gebruikt voor alle exchanges.

Ook de zogenaamde bitcoin mining difficulty, of moeilijkheidsgraad, is gestegen naar een nieuwe all-time high (ATH). Dat betekent dat er meer miners zijn dan ooit, en er dus geen sprake is van een zogenaamde “death spiral” waar vaker voor gevreesd wordt.

Aldus Rafael Schultze-Kraft, CTO van analysebedrijf Glassnode. De CTO meldt dat de ‘Short-term Holder Net Unrealized Profit/Loss (STH-NUPL)’ ook een bullish beeld geeft:

Arcane Research meldde onlangs dat het bitcoin saldo op exchanges het laagst staat in twee jaar, wat tevens als bullish gezien wordt. CryptoQuant gaf onlangs een lijstje van populaire indicatoren die aantonen dat bitcoin er “gezond” uitziet op de lange termijn.

The post Bitcoin (BTC) ziet er voor de lange termijn bullish uit volgens deze signalen, zegt CEO analysebedrijf appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht

Geef een reactie