Bitcoin is een fork en Bitcoincash het Bitcoin origineel!

Het National Institute of Standards and Technology (NIST) heeft een concept van de blockchain-technologieprimer gepubliceerd en – bewust of niet – er is een controversieel standpunt over het Bitcoin-opschalingsdebat.

Zoals momenteel geschreven, beweert het 57 pagina’s tellende ” Blockchain Technology Overview ” (Concept NISTIR 8202), gepubliceerd door het Computer Security Resource Centre (CRSC) van het instituut, dat Bitcoin Cash -not Bitcoin – de originele blockchain is, gemaakt door Satoshi Nakamoto.

“Toen SegWit werd geactiveerd, veroorzaakte het een harde splitsing, en alle mijnknooppunten en gebruikers die niet wilden veranderen, begonnen de originele Bitcoin blockchain Bitcoin Cash (BCC) te bellen,” stelt het document. “Technisch gezien is Bitcoin een vork en Bitcoin Cash de originele blockchain. Toen de harde vork plaatsvond, hadden mensen toegang tot hetzelfde aantal munten op Bitcoin en Bitcoin Cash. “

Het is duidelijk dat dit overzicht enkele fouten bevat. Terwijl voorstanders kunnen beweren dat ” Bitcoin Cash Bitcoin ” is en dat de staat van de originele blockchain afwijkt van de originele visie van Satoshi voor de cryptocurrency, is het niet te verbergen dat Bitcoin Cash – niet Bitcoin – is gecreëerd door de harde vork van 1 augustus.

Bovendien beweert het NIST-rapport ten onrechte dat Segregated Witness (SegWit), een schaaloplossing die in augustus op het Bitcoin-netwerk is geactiveerd, is geïmplementeerd via een harde vork, waardoor SegWit-compatibele softwareclients incompatibel zouden zijn geweest met oudere softwareversies. In werkelijkheid werd SegWit geactiveerd via een zachte vork, wat betekent dat het compatibel is met oudere Bitcoin-software.

Inderdaad, aversie om een ​​harde vork op de hoofd blockchain te activeren zonder voldoende te testen is één reden dat SegWit2x – een voorstel dat Bitcoins blokgrootte naar 2MB had verhoogd in overeenstemming met de activering van SegWit – niet voldoende ondersteuning kreeg en uiteindelijk werd afgelast door zijn belangrijkste voorstanders.

De NIST accepteert openbare opmerkingen over het ontwerp tot 23 februari. Gezien de huidige stand van zaken met dit “technisch overzicht op hoog niveau” verwacht men dat het instituut er vrij veel van zal ontvangen.

Geef een reactie