Bitcoin exchange Binance ziet leidinggevenden van CoinMarketCap vertrekken

Interim-CEO Carylyne Chan en leidinggevenden Spencer Yang, Jeremy Seow, Jared Chin en Matthew Lippl hebben besloten om CoinMarketCap (CMC) te verlaten. Het vertrek werd aangekondigd in een op maandag gepubliceerde blogpost. Chan hoopt dat CMC hun kernwaarden van transparantie, integriteit, niet-censuur en verantwoording nog altijd zullen verdedigen, ook als ze er niet meer is.

Het laatstgenoemde is een stille hint over de huidige situatie van het bedrijf. Sinds het in april is overgenomen door Binance, wordt de neutraliteit van het platform op de proef gesteld. CMC, dat volgens de geruchten voor $400 miljoen gekocht werd, ontving halverwege mei behoorlijk wat kritiek nadat het classificatiesysteem van exchanges zo werd aangepast dat Binance in de ranglijst op de eerste plaats kwam te staan.

Hier hield het echter niet bij op, want in juni kwam CMC alweer in slecht daglicht te staan. Ook nu was er kritiek op de ranglijst. Niet omdat Binance nog altijd bovenaan staat, maar omdat directe concurrenten van de exchange helemaal onderaan staan in de ranglijst en dalen daardoor uit het zicht van potentiële investeerders.

Gaan we verder in de tijdlijn, naar halverwege augustus, ligt, je raadt het al, CMC weer onder vuur nadat nog meer exchanges uitgesloten zijn op het platform en Binance voorgetrokken wordt op de DeFi-ranglijst. Het koersplatform, dat als een neutrale entiteit zou moeten fungeren, is nu niet meer zo neutraal als het ooit was.

Deze ‘neutrale positie’ lijkt nu nog verder in gevaar te komen nadat Binance meedeelde dat de opgestapte werknemers van plan is te vervangen door eigen personeel. Ondanks dat de exchange zegt dat CMC operationele onafhankelijkheid zal behouden, is voor veel mensen in het cryptoruim het geduld al op. Velen zijn overgestapt naar andere koersplatformen die wel een neutrale positie aanhouden.

The post Bitcoin exchange Binance ziet leidinggevenden van CoinMarketCap vertrekken appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht

Geef een reactie