Bitcoin exchange Coinbase biedt nu rente op de DAI stablecoin tegoeden van klanten in Nederland

Gebruikers van de cryptocurrency exchange Coinbase die woonachtig zijn in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Spanje of Australië hebben de mogelijkheid gekregen om rente te ontvangen over het aantal DAI stablecoin wat ze op hun wallet hebben staan. Het percentage rente wat gebruikers kunnen verdienen is momenteel 2%. Dit kwam naar voren in een recent persbericht van Coinbase.

“Vandaag introduceren wij DAI Rewards, met een 2% APY (Annual Percentage Yield) voor alle bewoners van de VS, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Spanje en Australië.” aldus Coinbase.

Alle bewoners die in aanmerking komen voor de beloning kunnen al beginnen met DAI Rewards vanaf de eerste euro of dollar die ze op hun account zetten. Het is mogelijk deze te versturen vanaf een externe wallet. De eerste beloningen worden verstrekt na 5 werkdagen. Na deze periode ontvang je dagelijks je rente. Gebruikers hebben direct toegang tot hun beloning zodra het op hun account staat. De gebruiker blijft volledig eigenaar van de tegoeden en kan er ten alle tijden bij.

De DAI Stablecoin, die altijd $1 waard is, is een belangrijk onderdeel van het MakerDAO leensysteem. MakerDAO is onderdeel van de Decentralized Finance (DeFi) sector. De laatste populaire ontwikkeling op het Ethereum (ETH) netwerk. DeFi staat er voornamelijk om bekend verschillende vormen van financiële dienstverleningen te verstrekken zonder derde partij. Denk hierbij aan het verstrekken van leningen in verschillende vormen.

Afgelopen jaar lanceerde Coinbase een soortgelijk systeem voor alle gebruikers die USD coin (USDC) in hun account hebben staan. Echter besloten ze later om de rente 90% omlaag te schroeven. DAI is onlangs aangekondigd op de exchange via Coinbase Earn, het educatieve platform van Coinbase. Op dit platform is het mogelijk voor gebruikers om informatieve video’s te bekijken waarvoor zij de crypto zelf als beloning krijgen.

The post Bitcoin exchange Coinbase biedt nu rente op de DAI stablecoin tegoeden van klanten in Nederland appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Geef een reactie